© *

Kerst in Londen: dit is de echte Christmas Truck

Totdat er paaseieren in de Lidl liggen, de vuilnisophalers spontaan goeiemorgen zeggen en we tranen laten bij het zien van onze rekeninguittreksels, is het echte kerstfeest voor veel Belgen nog niet gestart. In Londen komen daar nog twee voorwaarden bij.

tebt01

De officiële inhuldiging van de kerstverlichting op Oxford Street is het begin. Zangeres Kylie Minogue schitterde al even hard als de 445 gouden kerstballen toen ze twee maanden geleden het wereldberoemde ‘Switch On Event’ in de winkelstraat op gang trapte.

Een tweede randvoorwaarde is de Coca-Cola Christmas Truck. De lichtgevende vrachtwagen uit de bekende tv-spot bestaat wel degelijk - hij rijdt zelfs rond! Weliswaar niet langs een witte bergtop onder een gordijn van donzige sneeuw (eerder in de gietende regen op de grijze M1 Motorway richting Londen) maar toch. Mijn kerstgevoel was er niet minder om toen ik deze week de truck Paddington Central zag oprijden.

De eindhalte van de vrachtwagen is trouwens voor veel werkgevers in het Verenigd Koninkrijk hét signaal om de laatste werkdag voor Kerstmis officieel uit te roepen tot Ugly Christmas Jumper Day. Stijlvolle tips altijd welkom…

Happy ho-ho-holidays!

NIET TE MISSEN