© guy meurs

Tennisitf antalya

Christopher Heyman wint tweede 10.000 dollartornooi: “Volgend jaar mik ik nog een stapje hoger”

De internationale carrière van Christopher Heyman verloopt volgens plan. In zijn eerste profjaar won hij vorig weekend al zijn tweede 10.000 dollartornooi in het Turkse Antalya.

madu

De 22-jarige, ambitieuze Christopher Heyman (ATP 616) sluit het tennisjaar in schoonheid af. Op het 10.000 dollartornooi in Antalya overklaste hij zijn tegenstanders. In zijn vijf wedstrijden verloor hij niet één set. Ook in de finale tegen de Italiaan Francesco Vilardo klaarde hij de klus in twee sets (6-2, 6-4). Alleen in de kwartfinale tegen Marko Tepavac (ATP 330) moest hij al zijn kwaliteiten bovenhalen om het tweede reekshoofd, dat 286 plaatsen hoger gerangschikt staat, van zich af te schudden met 7-6 en 7-5.

“Ik ben niet ontevreden over mijn eerste jaar op het profcircuit”, vertelt de Gelenaar vanuit het Turkse Antalya, waar hij deze week nog een laatste ‘Future’ probeert te winnen. “De overwinning in de kwartfinale tegen Tepavac was een belangrijke zege. Ik wist dat ik daarna een grote kans maakte op de eindzege, maar had niet verwacht dat het zo vlot zou lopen. Het had heel de week veel geregend, waardoor ik de halve finale en de finale op dezelfde dag moest afwerken. Dat vergde een extra fysieke inspanning. Maar de laatste tijd ben ik verlost van kleine kwaaltjes en voel ik me in supervorm. Het was mijn eerste eindzege op hard court en dat gaf me een extra goed gevoel, want tot hiertoe had ik alleen goede resultaten behaald op gravel, met een eindzege in het Duitse Essen en twee verloren finales in Jupille-sur-Meuse en het Tunesische El Kantaoui. Na deze week kom ik naar huis en speel ik het vijfsterrentornooi van TC Alken. Een gezellig eindejaarstornooi, waar ik mijn titel verdedig. Bovendien is het financieel een leuk extraatje. Van druk is geen sprake. Ik tennis graag en kan goed om met een favorietenrol.”

“Volgend jaar mik ik een stapje hoger. Ik bespreek binnenkort mijn programma met mijn trainer Benny Vanhoudt van KTC Diest. Naast de 10.000 en 15.000 dollartornooien, zullen we zeker enkele ‘challengers’ inlassen. Maar eerst wil ik het jaar met een positieve noot afsluiten.”

Meer sportnieuws