© SL

OCMW ontvangt ruim 1,3 miljoen van de gemeente

OCMW-voorzitter Stan De Schutter (CD&V) stelde voor de laatste keer het budget van het OCMW voor. De gemeentelijke bijdrage bedraagt daarin 1.365.150 euro. Dat is goed 200.000 euro minder dan eerder gepland.

Sylvain Liekens

Vanaf 1 januari draagt Stan De Schutter de bevoegdheid voor het OCMW over aan partijgenote Nicole Damen. Dat was een afspraak die al werd gemaakt bij de vorming van dit schepencollege in 2012.

De afspraken met de gemeente betekenen dat de gemeente zorgt voor de aflossingen van de leningen en ook 15.000 euro bijdraagt voor de ICT-investeringen.

De restauratie van de binnenkant van het OCMW-gebouw in de Oelegemse Schildesteenweg wordt bekostigd door de verkoop van gronden in de Ranstse Speltlaan en in de Doggenhoutstraat..

De zwaarste kost wordt het vervangen van het dak van een loods in de Broechemse Van den Nestlaan. Die loods wordt gebruikt door Wereld-Delen en het dak is dringend aan vervanging toe. Die ingreep wordt geraamd op 300.000 euro.

Bij de ontvangsten wordt gerekend op 80.000 euro die moet komen van de verkoop van een perceel grond aan de Spruytershofstraat. Twee loten in de Zoerselse verkaveling Sniederpad moeten 370.000 euro opleveren. De verkoop van een perceel grond in de Ranstse Doggenhoutstraat is goed voor 300.000 euro.

Het overschot op de rekening brengt het OCMW in mindering op de gemeentelijke bijdrage van 2017.

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio