© Patrick Hattori

Vlaamse overheid pompt 240.000 euro in groen-blauwe Mechelse rand

De Vlaamse overheid geeft 240.000 euro subsidies voor de verankering van de groen-blauwe rand rond Mechelen. Regionaal Landschap Rivierenland, Natuurpunt en het Agentschap voor Natuur en Bos kunnen nu samenwerken rond de Dijle-, Barebeek- en Zennevallei, het Waverwoud en Kauwendaal.

Marijn Sillis

Het voorbije jaar werkten de drie partners hard aan een gemeenschappelijk strategisch plan voor de groene, Mechelse rand. Het dossier moest half september ingediend worden en nu is er het verlossende nieuws: de Vlaamse regering heeft 240.000 euro veil voor de groen-blauwe gordel. “Dit is fantastisch nieuws”, vertelt Ankatrien Boulanger van Regionaal Landschap Rivierenland, dat het voorstel samen met Natuurpunt en het Agentschap voor Natuur en Bos indiende bij minister Schauvliege (CD&V). Zij maakte het nieuws dinsdagmiddag bekend.

De drie partners willen focussen op vier gebieden. De Zennevallei, in Zemst, Hombeek en Blaasveld, de Dijlevallei, van Boortmeerbeek tot Mechelen, de Barebeekvallei in Muizen en het Mechelse Kauwendaalbos en het Waverwoud. “We rekenen het Waverwoud in zijn historische betekenis, dus ook de bossen in Putte, Bonheiden en Koningshooikt”, zegt Boulanger.

Met het geld wordt onder meer een coördinator aangesteld. Die kan de volgende drie jaar alle verschillende partners samenbrengen om de verschillende gebieden te beschermen en verder toegankelijk maken.

Lees woensdag het hele verhaal in Gazet van Antwerpen - editie MechelenMEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio