© Theo Derkinderen

© GVA

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

“We hopen echt dat Collin zijn fiets in de lente kan kopen”

Collin Capozzi (18) uit Liezele is zwaar autistisch. De jongen heeft maar één uitlaatklep: fietsen. Momenteel fietst hij met zijn mama op een tandem maar ideaal is dat niet. Daarom dromen Collin en zijn ouders van een driewieler. Kostprijs: meer dan 8.000 euro.

Theo Derkinderen

Om aan het bedrag van 8.000 euro te komen werd in september een eerste benefiet georganiseerd. Een spaghettislag in de parochiezaal van Liezele. “Het was een waanzinnig succes. De tranen komen ons nog in de ogen als we terugdenken aan die mooie dag”, vertellen mama Paola en papa Gino. “We hadden ergens gehoopt op 250 eters maar het waren er meer dan 400. De sausmakers zijn zelfs tot twee keer toe extra vlees moeten gaan halen bij de slager.”

Ook Collin - die in een instelling in Buggenhout verblijft - was op de spaghettislag aanwezig. “Toen hij naar huis ging om te gaan slapen, kreeg hij een applaus en staande ovatie van de hele zaal. Op dat ogenblik kwam elk haartje op onze armen omhoog van de emotie. Onze tranen bedwingen was heel moeilijk. Later bleek zelfs dat er iemand een liedje heeft gemaakt over onze Collin.”

Met de eerste benefiet werd al een aardig bedrag ingezameld maar het gezin Capozzi is er nog niet. “We zitten eigenlijk net over de helft. Om de driewieler van Collin te kunnen kopen moet er dus nog heel wat in kas komen. En daarom organiseren we een tweede benefiet: een bingoavond op 5 maart in de parochiezaal in Liezele. En dan hopen we dat Collin zijn fiets in de lente kan kopen.”

Lees het volledige verhaal donderdag in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio