© fb

© gva

1 / 2

Haatprediker werft geld op benefiet voor moskee

Tarik Ibn Ali, de vermeende inspirator van een van de zelfmoordterroristen in Le Bataclan in Parijs, komt in januari naar Antwerpen. De beruchte haatprediker wordt verwacht als spreker op een benefiet ten voordele van een nieuwe moskee in Berendrecht.

Joris van der Aa

Tarik Ibn Ali kwam enkele weken geleden vol in spotlights van de internationale pers, toen hij werd gelinkt aan een van de terroristen die een bloedbad hebben aangericht in de Parijse concertzaal Le Bataclan. Omar Mostefai, een van de schutters van Le Bataclan die zichzelf opblies, zou onder invloed van imam Ibn Ali zijn geradicaliseerd. Mostefai zou een regelmatige bezoeker zijn geweest van de Luce-moskee in Parijs, waar Tarik Ibn Ali zijn volgelingen zou hebben opgeroepen tot de jihad tegen de kuffaar (‘de ongelovigen’). Ibn Ali zelf lacht de beschuldigingen weg.

Tarik Ibn Ali is geen onbekende in Antwerpen, waar hij vooral bekend is onder zijn echte naam Tarik Chadlioui. Hij werd geboren in Marokko, maar groeide op in Borgerhout. Als imam Tarik Ibn Ali werkte de salafist zich in de kijker met bevlogen en ophitsende preken. De charismatische Chadlioui zou zelfs een van de inspiratoren zijn geweest van Sharia4Belgium.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio