© ANNEMIE VAN ROEY

Antwerpenaar speelt slechterik in nieuwe Hollywoodprent

Antwerpenaar Bond Mgebrishvili heeft een hoofdrol te pakken in een Hollywoodfilm: The Shadow Within. Hij vertolkt de rol van Mason, de slechterik. Eind volgend jaar zal hij naast Lindsay Lohan op het grote scherm te zien zijn.

JAN STASSIJNS

Bond Mgebrishvili (24) heeft Geo­rgische roots, maar woont al zestien jaar in Merksem. Met zijn rol in The Shadow Within is hij ook de eerste Georgiër ooit die meespeelt in een Hollywoodproductie. Mgebrishvili heeft lang naar dit moment toegeleefd. Vier jaar geleden zette hij zijn eerste stappen in de filmwereld. Zijn liefde voor actiefilms vertaald zich ook in trainingen in gevechtssporten. Hij was ook al te zien als bad boy in D’Ardennen, de film van Robin Pront met Veerle Baetens in de hoofdrol.

De opnames voor The Shadow Within lopen al sinds 15 november en vinden plaats in Londen, Brussel en Los Angeles. “Ik heb al een erg drukke en intensieve maand achter de rug”, vertelt Mgebrishvili. “Het zijn lange dagen waarin we veel ’s nachts opnemen. Maar het voelt prachtig. Deze film is een grote stap in mijn carrière. Als ik nu zou stoppen, heb ik echt iets waargemaakt.”

Lindsay Lohan

Bond Mgebrishvili speelt onder meer naast Lindsay Lohan, de Amerikaanse actrice die na twee jaar opnieuw aan een film meewerkt. Meespelen in een Hollywoodproductie is voor Mgebrishvili een droom die werkelijkheid wordt. Toch zou hij ook in eigen land graag films opnemen. “The Shadow Within is een teken geweest dat ik zeker moet doorgaan met acteren”, zegt hij. “Maar het zou een hele eer zijn, mocht ik ook kunnen samenwerken met de grote namen uit België, zoals Eric van Looy of Jan Verheyen.”

De release van The Shadow With­in wordt eind 2016 verwacht.

Vastgoed

Jobs in de regio