© GVA

Zoontje Selahattin Koçak overleden in Berchemse crèche

Kamiel Koçak wordt zaterdag begraven in Beringen-Mijn. Het zoontje van zes maanden van politicus Selahattin Koçak (46) overleed donderdag in een crèche in Berchem. Het blijft onduidelijk hoe het jongetje gestorven is. Kamiel was het eerste kindje van Koçak en zijn vriendin Muriel Koninckx, een kinderarts uit Berchem.

koen snoekx

Het drama speelde zich donderdagmiddag af in crèche De Ster in Berchem. De uit Beringen afkomstige politicus Selahattin Koçak, die sinds 2012 met zijn vriendin Muriel Koninckx in Berchem woont, bracht hun bijna zes maanden oude zoontje Kamiel ’s morgens naar het kinderdagverblijf.

“Kamiel was op dat moment nog kerngezond. Hij mankeerde niets. Zelfs geen verkoudheid”, zegt Selahattin Koçak. Na de maaltijd werd Kamiel rond 11 uur, samen met de andere kindjes, te slapen gelegd voor het middagdutje. Koçak zou zijn zoontje rond 13 uur gaan afhalen. Toen een kinderverzorgster Kamiel kort daarvoor wilde wekken, bleef het jongetje roerloos in bed liggen. Hij ademde nauwelijks, voelde koud aan en had paars aangelopen lipjes.

“Toen ik in de crèche aankwam, was de spoedarts al bezig met de reanimatie”, zegt Koçak. “Ik heb onmiddellijk mijn vrouw gebeld, die kinderarts is. Ook zij is onmiddellijk naar de crèche gekomen, maar we hebben Kamiel niet meer kunnen redden.”

Autopsie

Het is nog altijd onduidelijk hoe Kamiel gestorven is. “Is hij gestikt in zijn slaap of is er iets anders gebeurd? We weten het niet”, zucht Koçak. Het Antwerpse parket stelde donderdag een onderzoeksrechter aan en beval een autopsie om de doodsoorzaak te onderzoeken. “Maar van die resultaten weten we nog niks. Dat kan nog weken duren.”

“Het enige dat we nu nog voor Kamiel kunnen doen, is hem een mooi afscheid geven”, zegt Selahattin Ko­çak.