Club zwaar ten onder in tumultueuze topper tegen Anderlecht

Print

Anderlecht heeft zondagnamiddag de klassieker op het veld van Club Brugge met 1-4 gewonnen. Door deze overwinning komt Anderlecht (met een wedstrijd minder gespeeld) naast Club Brugge op de tweede plaats. Oostende kan later op de avond nog over de twee clubs springen als het kan winnen van Standard.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

 

De Brusselaars speelden Club voor de pauze helemaal weg en gingen dankzij goals van Okaka en Praet verdiend met een 0-2-voorsprong rusten. De thuisploeg kwam echter veel beter uit de kleedkamer en kwam na de aansluitingstreffer van Denswil een paar keer dicht bij de gelijkmaker. Suarez besliste de wedstrijd tien minuten voor tijd echter vanop de stip.

Een onterechte strafschop trouwens en niet de eerste foute beslissing van scheidsrechter Serge Gumienny die met vele gele kaarten en enkele onterechte afgekeurde en goedgekeurde goals een hoofdrol opeiste in de tumultueuze topmatch. Dennis Praet maakte in de blessuretijd de vernedering voor Club nog compleet.

Later meer...

Opmerkelijk: Voor Club Brugge is het de eerste thuisnederlaag sinds

Hoogtepunten

5’ Al na vijf minuten komt Anderlecht op een 0-1 voorsprong! Vormer trapt het gevaar aan de achterlijn een bal weg, maar Praet pikt de bal snel op en zet een één-twee op met Acheampong. Die haalt de achterlijn en zet laag voor naar Okaka, de Italiaan glijdt de 0-1 voorbij Bruzzese.

15’ Opnieuw een goede aanval van Anderlecht. Okaka haalt de bal knap uit de lucht en stuurt Acheampong in de diepte. Die legt breed tot bij Suarez aan de tweede paal, maar de Argentijn trapt de bal al vallend naast.

21’ Een eerste echt gevaarlijke actie van Club Brugge. Diaby lijkt in de rug van Gillet te duiken en legt de bal op het hoofd van Vossen, maar Diaby wordt teruggefloten wegens offside.

25’ Nu wil ook Club Brugge een strafschop na een fout op Jelle Vossen in de zestien. De Brugse spits is sneller op de bal dan Deschacht, die Vossen vervolgens onderuit glijdt. Hier kon een penalty voor gefloten worden, al laat Vossen wel graag zijn been hangen bij het neerkomen...

35’ Het is plots bijzonder stil in het Jan Breydelstadion, enkel het uitvak juicht uitgelaten. Okaka lijkt te lang te talmen na een tegenaanval en legt terug op Praet, die haalt van buiten de zestien verrassend uit en knalt de bal voorbij een (bleke) Bruzzese in de korte hoek. Anderlecht op 0-2.

36’ Simons weet dat Club Brugge iets moet proberen en haalt van ver uit, maar Proto bokst de bal weg uit de gevarenzone. De eerste echte kans voor Club in deze eerste helft. Even later is De Bock iets te overhaast, hij trapt vanuit een scherpe hoek hoog over.

42’ Echt uitgespeelde kansen krijgt Club niet bij elkaar gespeeld. Izquierdo probeert het, net zoals Simons daarnet, eens van buiten de zestien, Proto klemt zijn plaatsbal makkelijk.

45’ +2’ Club Brugge geeft alweer een cadeautje aan Anderlecht, ditmaal levert Diaby eenvoudig in aan Okaka. Die zet eigenhandig de tegenaanval op, heeft geen oog voor Ezekiel, en trapt de bal op de deklat! Club ontsnapt aan de 0-3.

46’ Michel Preud’homme grijpt meteen in aan het begin van deze tweede helft. Hij brengt Lior Refaelov tussen de lijnen, Abdoulay Diaby moet de tweede helft vanop de bank toekijken.

54’ De bal ligt in het netje, maar het derde doelpunt van Anderlecht telt niet! Engels legt de bal te kort terug op Bruzzese, maar Okaka is sneller op de bal en lobt het leer in doel. Toch wordt de Italiaan teruggefloten. Hij stond net voor die fase offside en zette zo Engels onder druk, zo oordeelt de lijnrechter. Toch een opvallende, maar correcte beslissing.

57’ We hebben weer een wedstrijd, want Club Brugge maakt er 1-2 van! Een eerste gevaarlijke corner van Club wordt nog weggewerkt, op de herkansing is het wel raak. Simons bereikt Engels die wel offside staat, maar de verdediger mag doorkoppen naar Denswil. De Nederlander maakt de 1-2 van dichtbij.

59’ Plots geloof het Brugse publiek er weer in, een golf van anticipatie gonst door het stadion. Club Brugge komt opnieuw gevaarlijk opzetten, maar Proto bokst een bijzonder gevaarlijke poging van Ruud Vormer weg aan de tweede paal.

64’ Izquierdo laat zich niet ringeloren door de paars-witte buitenspelval en mag alleen op Proto af. De Colombiaan wil de bal in de rechterhoek plaatsen, maar Proto duwt de bal met een knappe save uit zijn doel.

65’ Club Brugge legt een heerlijke combinatie op de mat, uiteindelijk bedient Meunier Vormer die de 2-2 in doel trapt. Toch gaat het feestje niet door, want de lijnrechter heeft Meunier afgevlagd voor offside. Een foute beslissing, zo blijkt uit de herhaling...

75’ Steven Defour druipt geblesseerd af, hij kan niet verder na zijn blessure. Hasi smijt Tielemans voor de leeuwen. Kan hij wat meer kalmte brengen bij de paars-witte elf?

77’ Anderlecht kan de wedstrijd afmaken vanop de stip! Paars-wit was helemaal weggezakt na de aansluitingstreffer van Club Brugge, maar de bal gaat wel op de stip nadat Suarez en Meunier in elkaar haken na een snelle counter. Bijzonder strenge beslissing van ref Gumienny.

79’ Mattias Suarez knalt de penalty onhoudbaar hoog in doel. Het staat 1-3 voor Anderlecht, tot grote woede van het Club-publiek. Er worden stoeltjes en bengaals vuurwerk op het veld gegooid.

83’ Bruzzese kent geen al te beste namiddag, maar onderscheidt zich nu wel op een schot van Dennis Praet. De Brugse goalie houdt de met vingertoppen de bal uit de netten, het leer scheert de paal.

90’ +3’ Beide ploegen leken de wedstrijd vol te maken met enkele tikken, maar plots is daar toch nog Dennis Praet! Na een flukse combinatie met Okaka mag Praet oog in oog met Bruzzese de 1-4 in doel deponeren.

Herbeleef de wedstrijd hier fase per fase.

Meer voetbalnieuws