Toon je hart op de warmste wintermarkt

Print

Foto: Joris Herregods

Mechelen - De warmste wintermarkt. Dat is de kerstmarkt in Mechelen dit jaar letterlijk en figuurlijk. Met een bezoekje aan de kraampjes op de Vismarkt, de Haverwerf en in de Van Beethovenstraat steun je dit weekend meer dan één goed doel.

Na de zomer is ook de ‘winter’ dit jaar in Mechelen helemaal vernieuwd. Met circusfamilie Ronaldo die kerst viert op de Grote Markt, met de vernieuwde Winterbar Mirage op het binnenplein van het stadhuis én met de wintermarkt dit weekend. De Vismarkt en de omgeving van Lamot staan zowel zaterdag als zondag nog vol met kerstkraampjes van Mechelse verenigingen en handelaars die originele of handgemaakte producten verkopen.

Op de wintermarkt ben je vandaag, zaterdag welkom van 11u tot middernacht, en op zondag tot 20u. “Ik vind de opstelling echt geslaagd en gezellig”, zegt Raf Pauwels, uitbater van Bar Popular en binnenkort ’t Ankertje aan de Dijle. “Mijn collega Jaak Deprez heeft hier zeker tien jaar voor geijverd, en kijk het is gelukt. Ik ben trouwens ook fan van Circus Ronaldo op de Grote Markt en van de mooie kerstverlichting in de stad”, vertelt Pauwels. 

Mechelse maten zingen mee

Voor muziek zorgen zaterdag trouwens Man on Fire & Soul Soldiers (20u) en later op de avond  Patrick Riguelle met De Laatste Showband en zijn Mechelse maten. Vanaf 21u30 tot 23u komen onder meer Klaas Delrue, Jasper Publie, Niels Geerts en Dunja Mees langs. Zondag is om 16u20 de kleine stadsartiest Yannis te gast, die het publiek mag opwarmen voor The Bandits om 17u.

In Lamot vindt zaterdag ook een wereldse markt plaats van 11u tot 18u30, waar je leuke hebbedingetjes uit het zuiden op de kop kan tikken. En zondag vindt er van 11 tot 16u een speelgoedmarkt plaats.

www.mechelenhoudtjewarm.be

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio