© Jan Vorsselmans

'De vlucht uit Einhoven’ is nieuw kerstspel van Ludo Geluykens

Nadat de vorige drie jaar in het gehucht Einhoven in Zoersel met succes het stuk ‘Kerstmis in de jaren 14-18’ werd opgevoerd, pakken Toerisme Zoersel en de Landelijke Gilde Zoersel uit met een gloednieuwe productie: ‘De vlucht uit Einhoven’.

Jan Vorsselmans

De nieuwe productie heeft als thema ‘migratie’. Het gegeven is van alle tijden, maar is - gezien de vluchtelingenproblematiek - nu weer bijzonder actueel. “Ideeën hiervoor vonden we in het Red Star Line Museum in Antwerpen, waarvan Luc Verheyen uit Zoersel de directeur is”, weet het duo Debaere-Geluykens.

Het nieuwe kerstspel is gebaseerd op een waargebeurd verhaal uit de jaren 1900-1920. In die periode vertrokken miljoenen Europeanen, en dus ook veel mensen uit de Kempen, via Antwerpen en boten van de Red Star Line naar Amerika en Canada om daar een nieuwe toekomst op te bouwen.

De opvoeringen van het kerstspel vinden plaats in het Zoerselse gehucht Einhoven, vlak bij de kerststal, op zondag 20, maandag 21, dinsdag 22, woensdag 23 en zaterdag 26 december, telkens om 20u. De toegang is gratis. In de verwarmde tent kunt u genieten van hapjes en drankjes.

Info: www.toerismezoersel.be, www.landelijkegildezoersel.be, www.ludogeluykens.be

Vastgoed

Jobs in de regio