© JHS

Belgische trots onder één dak

De pop-up Ik Koop Belgisch verzamelt jonge, nog relatief onbekende Belgische producten onder één dak. Gisterenavond vond het openingsfeestje plaats, in aanwezigheid van alle deelnemende ondernemers.

Ellen Bogaert

De Ik Koop Belgisch- winkel is een initiatief van Margot Feiner en Elke Sockeel van het communicatie- en PR-bureau Feinest Labels. Zij willen met dit initiatief jonge merken een springplank bieden, zonder dat die daar grote budgetten tegenaan moeten gooien. Bekendheid in de opstartfase is belangrijk, klinkt het bij de deelnemers, al spelen ook andere factoren mee."Voor mij is het belangrijk om van in het begin het juiste verhaal te vertellen aan mijn potentiële klanten", vertelt Ophelia Debisschop (24). Zij lanceerde enkele maanden geleden haar handgemaakte lingerielijn Ophelia. "Ik ontwerp en produceer alles zelf, in mijn atelier op Zurenborg."

"Ik kom uit Brussel en woon sinds enige tijd in Antwerpen. In deze stad is zoveel mogelijk voor creatieve ondernemers. Pop-ups zoals deze zijn bijna ondenkbaar in Brussel", meent interieurvormgeefster Sofie Vertongen van het merk Phyt.Kledingontwerpster Ilke Cop hoopt dan weer haar klanten nog beter te leren kennen via de pop-up.

Ik Koop Belgisch brengt trouwens meer dan design en mode alleen. Zo bevat de 120m² grote winkeloppervlakte ook een 'Ik drink Belgisch'-hoekje met startende bierbrouwers, zoals Remi, Dame Jeanne en Inglorious Brew Stars. "Want ook bier is typisch Belgisch", klinkt het nog enthousiast.

Info: Ik Koop Belgisch Brand Store, Kammenstraat 70, 2000 Antwerpen, www.ikkoopbelgisch.be, nog tot 9 januari geopend

Lees vrijdag het volledige verhaal in Gazet van Antwerpen - editie Stad

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio