© Het Anker

© Het Anker

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Gijs Vanhee decoreert unieke fles Gouden Carolus

Voor de eindejaarsperiode pakt de Mechelse brouwerij Het Anker uit met een gelimiteerde fles Gouden Carolus van drie liter. Gewezen stadsartiest Gijs Vanhee heeft de unieke jeroboam gedecoreerd.

Sven Van Haezendonck

Met de lancering begint de brouwerij aan een nieuwe traditie, waarvoor ze elk jaar wil samenwerken met een andere artiest. Voor het eerste collector’s item koos Het Anker voor uittredend stadsartiest Gijs Vanhee. “In zijn gekende stijl decoreerde hij de fles met een originele tekening van slechtvalken rond de Sint-Romboutstoren”, zegt Els Van Itterbeeck van Het Anker.

Het was van 2009 geleden dat de brouwerij nog eens een fles van drie liter had uitgebracht. Bij de recente vernieuwing van de bottelarij in Mechelen-Noord werd ook een speciale afvulmachine voor deze flessen geïntegreerd. “Hiermee beschikt Het Anker als een van de weinige Belgische brouwerijen van speciaalbier over een eigen afvulmachine voor dit soort flessen”, klinkt het.

In 2016 wil Het Anker ook nog andere bieren op groot formaat lanceren, zoals de Gouden Carolus Cuvée van de Keizer bijvoorbeeld. De gedecoreerde flessen van Gijs Vanhee zijn voor 35 euro te koop bij de Mechelse drankenhandels De Nieuwe Watertoren en Quali-Drinks en in de winkel van de brouwerij zelf. Er zijn duizend flessen beschikbaar.

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio