Mirage bouwt Scandinavische winterbar op binnenplein stadhuis

Print

Enkele van de drijvende krachten achter Mirage winterbar. Foto: Sven Van Haezendonck

Mechelen - De mannen van Winterbar Mirage in Mechelen pakken dit jaar uit met iets nieuws: geen spiegeltent meer op de Grote Markt, maar een Scandinavische aangeklede ‘hut’ op het binnenplein van het stadhuis. En daar is het tien dagen feest.

“Voor ons is dit de vierde editie. Wij hebben lang getwijfeld of we zouden gaan voor een tweede tent naast die van Circus Ronaldo. Uiteindelijk hebben we toch geopteerd voor deze minder zichtbare plek, maar wel eentje binnen de muren van het stadhuis”, zegt mede-organisator Wim Voss.

“En dat stadhuis is natuurlijk ook het hart van de stad. Circus Ronaldo vinden wij zelf trouwens een grote meerwaarde voor de winter”, geeft Mehdi Mathlouthi aan. Maar dit jaar dus geen spiegeltent meer. “Wel een Zweedse hut met veel hout die pure warmte en gezelligheid uitstraalt. Elke avond is hier voor 350 mensen plek om een glas te drinken, te dansen, te zingen of te feesten”, vertelt Voss.

Mechelen Danst

Mechelen Danst mag nu vrijdag 18 december om 20u tien dagen Mirage Winterbar openen. “Voor de gelegenheid hebben wij de mannen van Radio Botanique uitgenodigd die de zomer van Parkpop mee maakten. En wij zorgen ook voor een primeur: een blaaskapel uit Kroatië die op wereldtournee is, komt een mini-concert geven”, verklapt Mehdi. Tickets kosten acht euro.

Op zaterdag 19 december palmt de organisatie van de Dijlefeesten de tent in, en op zondag 20 december test Kristof Schippers zijn Motown Afternoon eens uit in de winterbar. “Het is een concept dat ik leerde kennen in Parijs en dat me meteen charmeerde. De muziek uit de sixties en de seventies met een snuifje soul zet echt aan tot dansen. Wij starten om 16u en hopelijk gaan ook alle tafels en stoelen aan de kant”, zegt Kristof met een lach. Special guest is trouwens Dunja. 

Mechelen zingt

Tickets voor de feestjes zaterdag en zondag kosten tien euro. Daarna neemt Mirage even pauze, om er op woensdag 23 december vanaf 19u30 opnieuw in te vliegen. “Met een pre-Christmas eve waarbij we verschillende Mechelse talenten uitnodigen voor een concert voor het goede doel. Onder hen Steff Philipsen. Voor de inkom betaal je dan maar één euro”, zegt Wim. Vlak na kerst, op zaterdag 26 december geven de Mechelse publiekslievelingen van Frituur Paula hun kerstbal in de winterbar (19u). Deejay Marc Baert neemt het daarna over. Voor een ticket betaal je slechts vijf euro. Op zondag 27 december is het vanaf 12u Chillerroom.

Op de avond voor oudjaar laten Tom Kestens en Pat Donnez nog eens van zich horen tijdens een meezingconcert, ook al jaren een klassieker. De avond op woensdag 30 december start om 20u en kost tien euro. Een van de blikvangers is oudejaarsavond in de Mirage. Tickets kosten 18 euro en je kan ook bestellen via Facebook. Snel zijn is de boodschap, want de tent loopt aardig vol.

Meer info over de Mirage Winterbar kan je vinden op Facebook, en ook over Motown Afternoon.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio