Schepen beschuldigt Marc Hendrickx van manipulatie dossier

Uittredend schepen Wim Jorissen. Foto: Sven Van Haezendonck

Schepen beschuldigt Marc Hendrickx van manipulatie dossier

Print
Mechelen - Enkele maanden na het afnemen van zijn bevoegdheden als schepen in Mechelen haalt Wim Jorissen (N-VA) zwaar uit naar zijn collega en partijgenoot Marc Hendrickx. Jorissen beschuldigt de eerste schepen van manipulatie in een belangrijk dossier, waarin hij ook minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon noemt.

Deze zomer werd Jorissen aan de kant geschoven. Deloyaal gedrag luidde het. “Niemand geloofde dat mijn kritiek op de stenen van de Bruul de echte reden was, eerder een om de aandacht af te leiden”, zegt hij.

Volgens Wim Jorissen is de echte oorzaak zijn weigering om een dossier goed te keuren, namelijk de kwijtschelding van 2,3 miljoen euro leegstandstaksen aan de vorige eigenaar van de Cometsite. “Marc Hendrickx heeft dat dossier gemanipuleerd. De hoofdaandeelhouder van de site heeft mee een kiescampagne van Jan Jambon gesponsord. Via e-mail heeft de minister me dat zelf bevestigd ”, stelt Jorissen.

Eerste schepen Marc Hendrickx zegt dat hij in het dossier de adviezen van de stedelijke administratie en een advocatenkantoor heeft gevolgd, wat zowel burgemeester Bart Somers (Open Vld) als schepen van Financiën Walter Schroons (CD&V) bevestigen. “Van de link met Jambon weet ik niets. Dat moet u aan hem vragen”, zegt Hendrickx nog.

Minister reageert

Minister Jambon (N-VA) bevestigt dat er iemand van de Cometsite aanwezig was op een bijeenkomst. “Een etentje in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2012, maar daar was niets illegaal aan. Ik kende die man ook niet. Wat hij heeft uitgegeven, was ver beneden het toegelaten bedrag. Wim Jorissen is een losgeslagen projectiel”, reageert de minister. 

Ondanks de beschuldigingen die Jorissen uit, is hij zelf niet van plan om gerechtelijke stappen te ondernemen. Dat vindt hij de taak van de gemeenteraad. Marc Hendrickx overweegt ze wel. "Mijn kinderen lezen de krant ook. Ik sta recht in mijn schoenen. Dit is een wraakactie van een gefrustreerd persoon", stelt hij.

Lees donderdag het hele verhaal in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio