Is Abdeslam ontsnapt onder de ogen van de politie?

Print

Drie dagen na de aanslagen in Parijs hebben de speciale eenheden van de Belgische federale politie een huiszoeking uitgevoerd in het huis in de Delaunoystraat 47 in Molenbeek. Daar zouden sporen aangetroffen zijn van Salah Abdeslam. Het federaal parket weigert woensdagavond commentaar te geven.

Op de ochtend van de inval was een van de buurtbewoners aan het verhuizen. Kompanen van de terreurverdachte zouden van de drukte van komende en vertrekkende voertuigen geprofiteerd hebben om Abdeslam te verbergen, hetzij in een auto, hetzij in een meubelstuk. Dat bevestigt een bron dicht bij het onderzoek aan onze redactie.

Volgens de RTBF waren de speurders er zeker van dat Abdeslam aanwezig was in het huis voor de speciale eenheden van de politie er arriveerden.

Bomvest

De bomgordel die op 23 november gevonden werd in een vuilnisbak in Montrouge, in de buurt van Parijs, behoorde toe aan Salah Abdeslam. Tot die conclusie zijn de Franse autoriteiten gekomen, zo heeft een bron bij het onderzoek gemeld aan CNN.
De bomgordel werd tien dagen na de aanslagen in Parijs gevonden. Volgens de bron hebben de speurders op de bomgordel zweetresten gevonden die overeenkomen met het dna van Abdeslam.

VTM kon woensdag de hand leggen op foto’s van de vest. Die ziet er erg onschuldig uit, maar schijn bedriegt. “De stof die gebruikt werd is zeer gevaarlijk en kan veel schade veroorzaken”, vertellen specialisten.

Het enige echte nadeel voor de opdrachtgevers is dat het vest niet vanop afstand bediend kan worden. Een terrorist kan zich op het laatste moment dus nog bedenken en dat is mogelijk wat Salah Abdeslam gedaan heeft.

Volgens binnenlandminister Jan Jambon (N-VA) heeft het amper een kwartier gescheeld of Salah Abdeslam was aan de Frans-Belgische grens gevat toen hij terugkeerde na de aanslagen in Parijs. “Politieagenten hebben zelfs zijn identiteitskaart gecontroleerd, maar die zat toen nog niet in de databank. We hebben gewoon pech gehad.”

Nu in het nieuws