© Patrick De Roo

© Patrick De Roo

© REUTERS

1 / 4
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Vijf dagen kamperen voor nieuwe schoenen Kanye West

Pas zaterdag komen de nieuwe sneakers van rapper Kanye West en Adidas in de winkels, maar gisteren (maandag) al begonnen dertig jonge liefhebbers aan een weekje kamperen voor de deur van Monar & Clothes in Antwerpen.

dirk hendrikx

Hoewel ‘kamperen’ een iets te groot woord is. Omdat het putje winter is, heeft de bekende winkel in de Everdijstraat een systeem bedacht waarbij de kandidaat-kopers zich vier keer moeten melden tussen 10 uur ’s ochtends en 18 uur, waarna ze naar huis mogen. Wie er niet is tijdens zo’n afroeping, verliest zijn recht op de begeerde sneaker.

De onder toezicht van wereldster, rapper, cultuuricoon en meneer Kim Kardashian ontworpen schoen luistert naar de naam Yeezy Boost 750 Black en hij zal rond de 350 euro kosten.

Voor leken op dit terrein: het is in rap- en andere hippe kringen al jaren gebruikelijk om sneakers met unieke designs op de markt te brengen in beperkte oplages. Op die manier creëer je telkens weer een hype rond een merk.

In Antwerpen zullen een stuk of vier, vijf winkels telkens een paar tientallen paren Yeezy Boost 750 Black-sneakers mogen verkopen. In een paar zaken doen ze dat via loting. Bij Monar & Clothes worden de fanatiekste liefhebbers beloond voor hun moeite.

“Er zijn zelfs mensen die zich ziek melden op hun werk om hier te komen aanschuiven”, zegt een van de ‘sneakerheads’, zoals ze zich noemen.