Recordbedrag voor Olivia Classic

Organisatoren Dirk Hoeylaerts, Hans Horemans, Herman Janssens, Nicolas Robyn, Kurt Smits en Eddy Hendrickx. Foto: rr

Recordbedrag voor Olivia Classic

Print
Herentals -

De Olivia Classic, een combinatie van een fietstocht voor wielertoeristen, een familiale fietstocht en een familiewandeltocht, brengt elk jaar meer centen op voor het Olivia Hendrickx Research Fund. Dit jaar bedraagt de opbrengst 17.569,55 euro.

Raapten de organisatoren 2014 nog zo’n 11.000 euro bijeen tijdens de Olivia Classic, dan bedraagt de opbrengst voor 2015 al meer dan 6.000 euro meer. Het geld gaat integraal naar het kinderkankeronderzoek van het Olivia Hendrickx Research Fund, een stichting die immuuntherapie van het eigen lichaam inschakelt tegen welbepaalde hersentumoren bij kinderen. De stichting bestaat dit jaar 15 jaar.

Nieuwe datum

“Volgend jaar breiden we de start van de Olivia Classic aan de historische Fermerijhoeve uit met een jogging in de buurt van de Toerirstentoren”, zegt medeorganisator Hans Horemans. “Je kan kiezen tussen 5 en 10 kilometer.

“Het succes in 2015 kwam er door meer deelnemers (nu al 600, red.), meer sponsors en uitgebreidere activiteiten”, weet Eddy Hendrickx. “En natuurlijk ook het schitterende decor van de Fermerijhoeve. Iedereen blijft daar na afloop ook plakken”, aldus medeorganisator Dirk Hoeylaerts.

Voor 2016 kiest men voor een andere datum: in plaats van midden juni start de Olivia Classic op 26 juni. “Na de examens, zodat de studenten er ook kunnen bij zijn”, zo klinkt het.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio