Dit is de verrassende nieuwkomer in de CittA Antwerp Urban Trail

Print

Ludo Van Campenhout, Didier Devreese, Jan Van Esbroeck en Greg Broekmans. Foto: JVdP

Antwerpen / Antwerpen 2060 / Merksem - De CittA Antwerp Urban Trail, die zondag 6 maart van start gaat met 10.000 lopers, maakt een eerste opmerkelijke passage bekend: de deelnemers lopen dwars door het Sportpaleis, waar dat weekend net de afscheidsshow voor veldrijder Sven Nys plaats vindt.

De lopers zullen via de backstage het Sportpaleis bereiken, dwars door de zaal lopen en via de hoofdingang het gebouw weer verlaten. Het Sportpaleis ligt op slechts één kilometer van de startplaats Park Spoor Noord, en is dus de eerste blikvanger van de trail, die vorig jaar nog uitpakte met een passage door een opgeknapte oude metrokoker.

In de buurt van de Slachthuissite zoekt de organisatie nu nog een volgende opmerkelijke passage. Daarna trekken de lopers, die in totaal ongeveer 12 km afleggen, het centrum in. Daar krijgen ze onder andere het Schoon Verdiep voor de kiezen. 

De avond voor de Urban Trail, zaterdag 5 maart, vindt 'Merci Sven' plaats in het Sportpaleis, net als de Urban Trail een organisatie van het sportevenementenbureau Golazzo. Een samenwerking is dus bijna logisch. De namiddag na de Urban Trail is er trouwens een tweede 'Merci Sven'. 

De CittA Antwerp Urban Trail is een loop van ongeveer 12 km langs markante gebouwen en historische passages in Antwerpen. Het aantal inschrijvingen blijft beperkt tot 10.000. De lopers starten vanaf 9u in groepjes van telkens 1.000.

De inschrijvingen voor de Antwerp Urban Trail 2016 openen op dinsdag 15 december 2015 om 10 uur op www.nnurbantrailseries.be