© Belga

© Photo News

© Photo News

© Martin’s Hotels

© BELGAIMAGE

© BELGA

1 / 7

Mechelen

Stromae in het geheim getrouwd in Mechels kerkhotel

De Belgische popster Stromae (30) is zaterdag in het grootste geheim getrouwd met zijn styliste Coralie Barbier in Mechelen. De plechtigheid vond plaats in het Martin’s Patershof, een oude kerk die tot viersterrenhotel is omgebouwd. Het hele hotel was door Stromae afgehuurd. De huwelijksplechtigheid werd geleid door Père Gilbert.

Theo Derkinderen, Sven Van Haezendonck

Dat Stromae – echte naam Paul Van Haver – dit weekend ging trouwen was een goed bewaard geheim. Nochtans waren de voorbereidingen voor het huwelijksfeest al meer dan een halfjaar aan de gang. Toch gebeurde alles met de nodige discretie en mocht niets van de plannen uitlekken. De ongeveer 180 genodigden waren wel uitgenodigd op een feestje, maar naar verluidt wisten slechts weinigen dat het om een trouwfeest ging. Pas toen de gasten zaterdagnamiddag aan het hotel in Mechelen arriveerden, kregen ze te horen dat het om het huwelijksfeest van Stromae ging. Ook bij de stad Mechelen was niemand officieel op de hoogte van het huwelijksfeest van de populairste zanger van het ogenblik.

Père Gilbert

Stromae en zijn kersverse echtgenote, zijn styliste Coralie Barbier, trouwden zaterdag in het Mechelse hotel zelf. In een speciale ruimte, die voor de gelegenheid was aangekleed als ceremonieruimte, gaven ze hun jawoord. Die plechtigheid werd geleid door Père Gilbert, de priester die enkele jaren geleden ook het huwelijk van prins Laurent en Claire voltrok.

Op het huwelijksfeest waren geen bekende gasten aanwezig. Alleen de familie en vrienden van het koppel waren uitgenodigd. Het was ook geen decadent of enorm luxueus feest. Geen kreeften, kaviaar of oesters op het menu, maar gewone gerechten.

Dat het huwelijksfeest een geheim moest blijven, zou het koppel ook aan de gasten hebben meegedeeld. Zo werd gevraagd om geen foto’s te nemen en niets op de sociale media te posten, en de directie van het hotel beloofde aan de zanger en zijn echtgenote de nodige discretie.

Nu in het nieuws