© marieke mertens

Studenten toerisme baten reisbureau uit

Zes derdejaarsstudenten van de opleiding toerisme en recreatiemanagement aan Thomas More Mechelen runnen een semester lang Travel More, hun eigen reisbureau. “Het is een ideale leerschool en een mooie aanloop naar mijn stage”, vertelt student Philip Claessens.

Marieke Mertens

Travel More is het eerste reisbureau in Vlaanderen dat volledig uitgebaat wordt door studenten. Bij het agentschap kunnen Thomas Moredocenten uit Mechelen, Antwerpen en de Kempen terecht voor professionele buitenlandse reizen die ze maken in het kader van hun job. Travel More wordt vandaag officieel geopend, maar kent al wat voorgeschiedenis. “We zijn al sinds 2010 bezig om deze dienst uit te bouwen. Eerst gebeurden de boekingen nog door de docenten toerisme zelf”, legt begeleidster Griet Troukens uit.

“Later kregen de leerlingen steeds meer verantwoordelijkheid. We zijn dan ook trots dat onze studenten vanaf nu hun eigen reisbureau mogen uitbaten.” Travel More is een filiaal van het Mechelse Uniglobe Triton Travel. “Uniglobe is dus ons hoofdkantoor, waar we in extremis op kunnen terugvallen als er iets zou mislopen.”

Het concept is ook Minister van Toerisme Ben Weyts (N-VA) niet ontgaan. In een filmpje, gericht aan de studenten en docenten, spreekt hij zijn lof uit over het concept. “Wij vragen dat leerlingen zo goed mogelijk worden klaargestoomd voor de praktijk. Zelf een reisbureau opzetten en de leerlingen daarin actief laten participeren, dat is natuurlijk net hetgene dat de sector vraagt. Dat bewijst nog maar eens dat de trofee voor de beste opleiding toerisme en recreatiemanagement niet voor niets gewonnen is.”

www.thomasmore.be

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio