© Marco Magielse

© Marco Magielse

© Marco Magielse

© Marco Magielse

© Marco Magielse

© Marco Magielse

© Marco Magielse

1/7

Nederlandse fotograaf volgt 25 jaar Bosuilstadion

De Nederlandse fotograaf Marco Magielse is gefascineerd door charmante oude voetbalstadia. Die passie bracht hem eind jaren ’80 naar het Bosuilstadion. “Ik leerde de voetbaltempel kennen door oude foto’s van België-Nederland te bekijken”, zegt Magielse.

“Ik vond het meteen een geweldig stadion, en via de Belgische voetbalsamenvattingen ving ik er geregeld een blik van op. Omdat er in die tijd nog geen internet beschikbaar was, besloot ik er zelf een kijkje te gaan nemen.”

Doorheen de jaren keerde Magielse geregeld terug, en zo maakte hij een prachtig overzicht van de veranderingen die de Antwerpse voetbaltempel onderging. Die beelden bundelde hij in een gloednieuw fotoboek, De Bosuil: Royal Football Ground.

“Het eerste deel van dat boek bevat vooral analoge foto’s, waarvan een groot deel zwart-witbeelden”, zegt Magielse. “De oude tribunes stonden toen nog grotendeels overeind. In het tweede deel zijn het vooral digitale foto’s, die perfect de aftakeling van het stadion weergeven.”

Voor 19,95 is het boek te bestellen via supporterscollectief Act as One. Een groepering waar de fotograaf veel sympathie voor heeft, en die een deel van de opbrengst wegschenkt aan het goede doel.

Meer voetbalnieuws