© Photo News

Manchester United ligt uit Champions League na dolle match bij Wolfsburg, PSV wèl door

Wolfsburg heeft na een heuse spektakelmatch Manchester United uit de Champions League gewipt. Even leek Marouane Fellaini zich nog tot de held te kronen toen een kopbal van hem via een verdediger in doel gedevieerd werd, maar uiteindelijk zorgde Naldo nog voor de late 3-2. Doordat PSV thuis met 2-1 won van CSKA Moskou, moet Manchester United naar de Europa League.

wic

Wolfsburg-Manchester United 3-2

Eén Belg in de basiself in de Volkswagen Arena: Marouane Fellaini kreeg bij afwezigheid van Wayne Rooney een nieuwe basisplaats van Louis van Gaal bij Manchester United. Die andere Belg, doelman Koen Casteels, zat op de groen-witte bank en zou daar negentig minuten op blijven zitten.

Na tien minuten al zat ManU op rozen in Wolfsburg. Juan Mata stuurde Anthony Martial in het straatje en de jonge Fransman bleef oog in oog met Diego Benaglio ijzig kalm. Via het been van de Zwitser schoof hij het leer in de verste hoek. Twee minuten later hingen de bordjes echter weer gelijk: een vrije trap van Ricardo Rodriguez werd in één keer overgenomen door Naldo, wiens vluchtschot mooi in de hoek belandde. Zo stond het na nauwelijks een kwartier spelen al 1-1.

Op het halfuur stak ook Fellaini de neus aan het venster. De Rode Duivel kon koppen na een corner, maar Benaglio hield zijn lage kopbal met een prima save uit doel. Het ging meteen naar de overkant, waar André Schürrle een mooie cross verstuurde naar Julian Draxler. Het Duitse wonderkind kapte zijn mannetje uit, kon via een één-tweetje de grote rechthoek binnenlopen en legde toen met veel overzicht opzij voor Vierinha, die de 2-1 in doel schoof.

Even voor rust leek Manchester United langszij te komen toen youngster Jesse Lingard een voorzet verstuurde die door niemand werd aangeraakt en zomaar ineens in het verste zijnetje viel. De Engelse recordkampioen was al aan het vieren toen de lijnrechter alsnog aan het vlaggen ging. De man had - terecht - positiebuitenspel gezien van Juan Mata, die doelman Diego Benaglio op het verkeerde been zette door naar de bal te gaan.

Na rust drongen de bezoekers begrijpelijk aan. Met Fellaini als targetman kwam een hoge voorzet tot bij Memphis Depay terecht, maar de halve omhaal van de Nederlander werd door Benaglio uit doel geranseld. Even later kwam Mata een teennagel te kort om de gelijkmaker in doel te duwen. Aan de overkant liet ook de thuisploeg zich gelden: Schürrle was sneller op een lange bal dan David De Gea, liep even terug en probeerde de Spanjaard dan te lobben. De Gea sloeg het leer echter nog net uit zijn doelvlak. Enkele minuten later leek het dan toch gebeurd, maar Max Kruse trapte een Duitse corner in één tijd naast doel.

In een knettergekke slotfase leek Marouane Fellaini op de valreep nog de held te worden bij de Red Devils. De krullenbol kopte een hoekschop richting doel, waarop Joshua Guilavogui het leer bijzonder ongelukkig toucheerde en zo over zijn eigen doelman deed caprioleren. Manchester United dan toch op 2-2, maar net zoals bij het eerste Engelse doelpunt scoorde Wolfsburg meteen weer tegen via Naldo. De Braziliaanse verdediger buffelde een hoekschop keihard in doel en bezorgde de Duitsers zo het delirium én de groepswinst.

PSV-CSKA Moskou 2-1

Een uitzinnig Philips Stadion zag een bijzonder gesloten wedstrijd tussen PSV, dat op twee gedachten hinkte, en CSKA Moskou. Maxime Lestienne, die pas zijn beide ouders verloor, ontbrak nog in de selectie bij PSV.

Tegen een stug CSKA kon de thuisploeg, dat zich bij een zege verzekerde van overwintering in de Champions League, echter niet tot veel kansen komen. Eén keer was er een prima voorzet voor Luuk de Jong, maar de lange spits kopte pal op de doelman. Verder bleef de thuisploeg steken in goede bedoelingen.

De partij ontplofte pas halverwege de tweede helft, toen Andrès Guardado zich liet opmerken met een wel heel ongelukkige tussenkomst. De Mexicaan liet een bal in de eigen zestien te ver van de voet stuiten en maaide domweg een speler van CSKA onderuit. Veteraan Sergej Ignasjevitsj wist wel raad met de daaropvolgende penalty: 0-1.

Twee minuten later was de score echter weer gelijk. Een vrije trap van uitgerekend Guardado werd door Jorrit Hendrix terug in het pak gekopt, waar De Jong - niet in buitenspel - de bal zomaar mocht oppikken en rustig de gelijkmaker kon aantekenen. Vijf minuten later zorgde Davy Pröpper met een heerlijke knal van ver voor de zekerheid: PSV kwalificeert zich voor de achtste finales van de Champions League.

Meer sportnieuws