© AP

Platini bij verdediging: “Ik hou niet van onrechtvaardigheid”

Michel Platini kwam dinsdag in het Zwitserse Laudanne bij het Internationaal Sporttribunaal TAS zijn verzoek tot opschorting van zijn schorsing bepleiten. Bij zijn vertrek verklaarde de voormalige Franse international “niet van onrechtvaardigheid te houden”.

“Ik hoop dat ze goed naar me geluisterd hebben. Ik zeg niet meer dan dat ik jullie al gezegd heb: ik spreek de waarheid, niets anders dan de waarheid, ik zweer het.” sprak Platini nog nadat hij de gebouwen van het TAS verliet. De voorzitter van de UEFA werd ongeveer tweeëenhalf uur gehoord door het TAS. Voor vrijdag beslist het TAS of de schorsing, die normaal gezien tot 5 januari geldt, wordt opgeheven. Zaterdag wordt er in Parijs geloot voor het EK voetbal van volgende zomer in Frankrijk. “Of ik daar bij zal zijn, moet je aan de rechter vragen”, verklaarde Platini.

Platini werd op 8 oktober, net als aftredend FIFA-voorzitter Sepp Blatter, 90 dagen geschorst door de Ethische Commissie van de Wereldvoetbalbond FIFA. Blatter zou in 2011 een verdachte betaling van 2 miljoen Zwitserse frank hebben overgemaakt aan Platini voor werk dat die laatste tussen 1999 en 2002 leverde. Tot 5 januari mag Platini geen enkele aan het voetbal gerelateerde activiteit uitoefenen. De 60-jarige Fransman hoopt op 26 februari te worden verkozen tot nieuwe FIFA-voorzitter, maar door de schorsing kan hij geen campagne voeren en hangt zijn kandidatuur aan een zijden draadje.

MEER OVER Fifa

Meer sportnieuws