© BELGA

Zenit-trainer: “Hulk en Witsel zijn al op vakantie vertrokken”

Geen Axel Witsel (schorsing), Hulk (op één kaart van schorsing) en Igor Smolnikov (blessure) in de selectie van Zenit voor de wedstrijd van woensdag tegen AA Gent op de slotspeeldag in groep H van de Champions League. De Russische kampioen is al zeker van groepswinst en heeft dus niets meer te winnen of te verliezen in zijn laatste wedstrijd voor de winterstop. “We moeten ook al aan de achtste finales denken”, gaf Villas-Boas dinsdag toe tijdens de persconferentie.

“Hulk hebben we al op vakantie laten vertrekken, hij staat immers op één gele kaart van een schorsing. Hij is een belangrijke speler voor ons en we kunnen het risico niet lopen hem te moeten missen in de achtste finales. Ook Axel Witsel mocht vroeger op vakantie, Smolnikov wordt geopereerd en moet normaal gezien in februari opnieuw speelklaar zijn”, verduidelijkte AVB.

De Portugees hinkt duidelijk nog op twee gedachten. “Als we winnen, behalen we achttien op achttien en dat zou een fantastische prestatie zijn. Maar we moeten ook aan de volgende ronde denken en dus is Hulk thuis gebleven. We zullen wel een sterk team op het veld brengen met ervaren spelers, ook uit respect voor hetgeen er nog op het spel staat in deze groep.”

MEER OVER KAA Gent

Meer sportnieuws