© fvv

Lombaerts en Termont maken het goed

In de Gentse Ghelamco Arena heeft er dinsdagavond net na de start van de training van Zenit Sint-Petersburg een verzoeningsmoment plaatsgevonden tussen Zenit-verdediger Nicolas Lombaerts en de Gentse burgemeester Daniël Termont (sp.a).

De Rode Duivel en de Gentse burgervader schudden elkaar de hand voor de camera’s en fotografen.”De verzoening kwam er naar aanleiding van de ontstane misverstanden door het initieel aangekondigde verbod voor de Zenit-supporters om de wedstrijd bij te wonen”, klonkt het in een mededeling van AA Gent.

Eind vorige maand was het niet zeker dat Zenit-fans het duel mochten bijwonen. Na een negatief advies van de politie verbood Termont supporters van Zenit de Ghelamco Arena te betreden voor de wedstrijd. Aanleiding was het incident tussen Turkije en Rusland, waarbij een Russisch gevechtsvliegtuig door de Turken was neergehaald. Het verbod zorgde echter voor heel wat kritiek in Rusland. Onder meer Lombaerts uitte op sociale media zijn ongenoegen. Enkele dagen later werd er na overleg tussen het stadsbestuur, de Gentse politie, AA Gent en de Russische autoriteiten teruggekomen op die beslissing, waardoor de Russische fans woensdag dan toch welkom zijn in de Ghelamco Arena.

Ook Nicolas Lombaerts kwam er tijdens de persconferentie na de training nog even op terug. “De burgemeester heeft alles uitgelegd. De situatie werd door de pers opgeblazen, en ook door mijn post op Instagram”, moest de Rode Duivel toegeven. “Ik heb vandaag gelezen dat sarcasme gezond is en dus ben ik heel gezond.”

MEER OVER KAA Gent

Meer sportnieuws