© fvv

Lombaerts: “AA Gent? Zeg nooit nooit”

Voor Zenit-verdediger Nicolas Lombaerts is de wedstrijd van woensdagavond op de slotspeeldag in groep H van de Champions League tussen AA Gent en Zenit Sint-Petersburg een terugkeer naar de club waar het voor hem meer dan tien jaar geleden allemaal begon. Cadeaus moeten ze in de Ghelamco Arena echter niet verwachten van de Rode Duivel. “Voor mij is deze wedstrijd natuurlijk speciaal. Ik speel thuis en dan moet je iets extra tonen”, vertelde Lombaerts dinsdag in Gent.

“Bovendien is het de eerste keer dat ik met Zenit tegen Gent mag spelen, voordien kwamen de Belgische tegenstanders altijd uit Anderlecht of Luik. Ik heb dus een vijftigtal vrienden en familie uitgenodigd. Cadeaus mag ik niet uitdelen, de Gentse supporters beseffen dat ook wel. Ik gun hen de kwalificatie wel”, aldus Lombaerts.

Een overwintering in de Champions League, dat staat er woensdagavond in de Ghelamco Arena op het spel. Na drie speeldagen in de groep, toen Gent met 1 op 9 stond, zag het er nog helemaal anders uit. “Na de heenwedstrijd in Sint-Petersburg had ik niet meer verwacht dat Gent nog tot het einde zou meestrijden, want ik dacht dat Valencia sterker voor de dag zou komen. Maar intussen heeft Gent bewezen de tweede plaats in de groep te verdienen.”

In het tussenseizoen polste de landskampioen voorzichtig of Lombaerts na elf jaar in Rusland een terugkeer eventueel zag zitten. “Dat is nooit concreet geweest, ze hebben enkel geïnformeerd. Ik heb nog 2,5 jaar contract bij Zenit, maar zeg nooit nooit”, liet Lombaerts de deur toch op een kier.

Lombaerts en Termont maken het goed

© fvv

In de Gentse Ghelamco Arena heeft er dinsdagavond net na de start van de training van Zenit Sint-Petersburg een verzoeningsmoment plaatsgevonden tussen Zenit-verdediger Nicolas Lombaerts en de Gentse burgemeester Daniël Termont (sp.a).

De Rode Duivel en de Gentse burgervader schudden elkaar de hand voor de camera’s en fotografen.”De verzoening kwam er naar aanleiding van de ontstane misverstanden door het initieel aangekondigde verbod voor de Zenit-supporters om de wedstrijd bij te wonen”, klonkt het in een mededeling van AA Gent.

Eind vorige maand was het niet zeker dat Zenit-fans het duel mochten bijwonen. Na een negatief advies van de politie verbood Termont supporters van Zenit de Ghelamco Arena te betreden voor de wedstrijd. Aanleiding was het incident tussen Turkije en Rusland, waarbij een Russisch gevechtsvliegtuig door de Turken was neergehaald. Het verbod zorgde echter voor heel wat kritiek in Rusland. Onder meer Lombaerts uitte op sociale media zijn ongenoegen. Enkele dagen later werd er na overleg tussen het stadsbestuur, de Gentse politie, AA Gent en de Russische autoriteiten teruggekomen op die beslissing, waardoor de Russische fans woensdag dan toch welkom zijn in de Ghelamco Arena.

Ook Nicolas Lombaerts kwam er tijdens de persconferentie na de training nog even op terug. “De burgemeester heeft alles uitgelegd. De situatie werd door de pers opgeblazen, en ook door mijn post op Instagram”, moest de Rode Duivel toegeven. “Ik heb vandaag gelezen dat sarcasme gezond is en dus ben ik heel gezond.”

Zenit-trainer: “Hulk en Witsel zijn al op vakantie vertrokken”

© BELGA

Geen Axel Witsel (schorsing), Hulk (op één kaart van schorsing) en Igor Smolnikov (blessure) in de selectie van Zenit voor de wedstrijd van woensdag tegen AA Gent op de slotspeeldag in groep H van de Champions League. De Russische kampioen is al zeker van groepswinst en heeft dus niets meer te winnen of te verliezen in zijn laatste wedstrijd voor de winterstop. “We moeten ook al aan de achtste finales denken”, gaf Villas-Boas dinsdag toe tijdens de persconferentie.

“Hulk hebben we al op vakantie laten vertrekken, hij staat immers op één gele kaart van een schorsing. Hij is een belangrijke speler voor ons en we kunnen het risico niet lopen hem te moeten missen in de achtste finales. Ook Axel Witsel mocht vroeger op vakantie, Smolnikov wordt geopereerd en moet normaal gezien in februari opnieuw speelklaar zijn”, verduidelijkte AVB.

De Portugees hinkt duidelijk nog op twee gedachten. “Als we winnen, behalen we achttien op achttien en dat zou een fantastische prestatie zijn. Maar we moeten ook aan de volgende ronde denken en dus is Hulk thuis gebleven. We zullen wel een sterk team op het veld brengen met ervaren spelers, ook uit respect voor hetgeen er nog op het spel staat in deze groep.”

MEER OVER KAA Gent

Meer sportnieuws