© EdA Mathieu GOLINVAUX

Romey (Virton) mist twee wedstrijden, Cornelis (Deinze) staat één match aan de kant

Excelsior Virton kan de komende twee speeldagen in de Proximus League geen beroep doen op Raphaël Romey. Dat is het gevolg van zijn rode kaart van afgelopen weekend. De Luxemburgse tweedeklasser legde zich neer bij het voorstel tot minnelijke schikking dat het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) maandag had gedaan.

In de 1-0 nederlaag bij WS Brussel kreeg Romey in de 92e minuut een rode kaart, omdat hij een tackle op Ibrahim Somé te laat inzette en daarmee “de fysieke integriteit van de tegenstrever in gevaar bracht”. Het Bondsparket stelde maandag voor de Franse verdediger twee wedstrijden te schorsen, Excelsior Virton aanvaardt die straf. Daardoor kan het nummer elf in de tweede klasse thuis tegen Patro Eisden Maasmechelen (12 december) en op bezoek bij Heist op (19 december) niet rekenen op Romey. Ook een boete van 200 euro is zijn deel.

SK Deinze moet de thuiswedstrijd tegen het Brusselse Union afwerken zonder zijn kapitein Hans Cornelis. In de 2-0 nederlaag bij Patro Eisden Maasmechelen stuurde scheidsrechter Verslycken de ervaren verdediger in de slotminuut met rood van het veld, omdat hij de thuisploeg “op onregelmatige wijze een doelpunt of doelkans ontnam”. Het Bondsparket stelde maandag één speeldag schorsing en een geldstraf van 100 euro voor. Deinze, dertiende in de Proximus League, verzet zich niet tegen die straf.

De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft Frank Defays, hoofdtrainer van tweedeklasser Excelsior Virton, dinsdag geschorst voor twee wedstrijden. Daarbovenop moet hij ook 300 euro boete betalen, waarvan 100 euro volgt uit het tot uitvoering brengen van een voorwaardelijke straf daterende van 364 dagen terug.

In de 1-0 nederlaag van zaterdag in en tegen White Star Brussel op de 18e speeldag in de Proximus League maakte Defays zich kwaad op de wedstrijdleiding. Dat deed hij met “buitensporige woorden en ongepaste gebaren”, aldus het scheidsrechtersrapport van arbiter Alho-Guerreiro. Het Bondsparket riep de speler maandag op het matje en vroeg bovendien een schorsing van twee weken (waarvan één effectief) en 300 euro boete. De Geschillencommissie toonde zich dinsdag strenger en maakte beide weken schorsing effectief.

“Het scheidsrechtersverslag is klaar en duidelijk. De verdediging heeft geen enkel bewijs van het tegendeel aangebracht”, klinkt het bij de Geschillencommissie. “Uit het rapport blijkt duidelijk dat het gedrag van trainer Defays onaanvaardbaar is, ongeacht op welke manier dat gedrag volgens Defays kon of moest geïnterpreteerd worden.”

Door de schorsing zit Defays niet op de trainersbank wanneer Virton het thuis tegen Patro Eisden Maasmechelen (12 december) opneemt. Ook het duel op bezoek bij Heist (19 december) moet hij vanuit de tribunes volgen. De oefenmeester van ‘les Verts de Gaume’ kan wel nog in beroep gaan tegen de beslissing en moet dan vrijdagmiddag verschijnen voor de Geschillencommissie Hoger Beroep van de KBVB

MEER OVER KMSK Deinze

Meer voetbalnieuws