© AFP

Vicevoorzitter FIFA stemt in met uitlevering aan de VS

De 57-jarige Paraguayaan Juan Angel Napout, vicevoorzitter van de Wereldvoetbalbond FIFA, heeft ingestemd met zijn uitlevering aan de Verenigde Staten in het kader van het onderzoek naar corruptie.

Napout werd op 3 december gearresteerd in Zürich op aanvraag van de VS. Hij wordt beschuldigd van het accepteren van steekpenningen van miljoenen dollars in het kader van de verkoop van marketingrechten voor voetbaltoernooien in Latijns Amerika. Na een eerdere weigering stemt Napout, die ook voorzitter is van de Zuid-Amerikaanse voetbalfederatie CONMEBOL, nu toch in met zijn uitlevering.

“Zoals gebruikelijk zullen omwille van privacy- en veiligheidsredenen geen details omtrent de uitlevering worden vrijgegeven”, maakte het Amerikaanse Federal Office of Justice (FOJ) bekend. Volgens de Zwitserse wet zou Napout binnen de tien dagen moeten worden uitgeleverd. De Hondurees Alfredo Hawit, voorzitter van de CONCACAF, die samen met Napout gearresteerd werd, blijft zich verzetten tegen zijn uitlevering.

MEER OVER Fifa

Meer sportnieuws