© Photo News

Sarkozy komt naar Antwerpen voor nieuwjaarsreceptie Voka

Nicolas Sarkozy, voormalig president van Frankrijk en in 2017 opnieuw kandidaat voor die functie, zal op 6 januari aanwezig zijn op de nieuwjaarsreceptie van Voka-Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland in de Antwerpse Stadsschouwburg. Dat maakt de organisatie dinsdag zelf bekend. Sarko zelf geeft een lezing over De toekomst van Europa.

Vorig jaar werd op de nieuwjaarsreceptie al premier Charles Michel (MR) verwelkomd voor zijn ‘maiden speech’ in Vlaanderen. Dit jaar legde Voka de lat nog hoger, en wist het Nicolas Sarkozy te overtuigen om naar de Scheldestad af te zakken.

Sarkozy, presidentskandidaat voor zijn centrumrechtse partij Les Républicains, geeft ‘s avonds een lezing, getiteld ’De toekomst van Europa’. Hij wordt ingeleid door Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA), en achteraf volgt een netwerkreceptie.

“Aantal uren beschikbaar”

“Antwerpen is een internationale stad, bekend voor onder meer haar haven en diamantsector. Je kan dus internationale politici vragen. Vorig jaar hadden we al een mooi programma met de premier en we willen op dat elan voortgaan. We hebben hier heel wat tijd ingestoken, ook via onze netwerken”, zegt een fiere gedelegeerd bestuurder Luc Luwel.

“Sarkozy is een aantal uren beschikbaar. We zullen met het bedrijfsleven gesprekken met hem voeren. Frankrijk is de belangrijkste ‘haven’ voor Antwerpen. Onze ambities zijn internationaal en we moeten dus alle mogelijkheden te baat nemen”, vervolgt Luwel. Hij wil ook een aantal concrete dossiers bespreken, zoals het dossier ‘Kanaal Seine - Noord-Europa’ en andere verbindingen.