© ss

Unieke foto toont de kracht van een moeder

Als fitnessmodel heeft Lene Hansen een uiterst fotogeniek lichaam, maar met deze originele foto verraste ze toch haar duizenden volgers op Instagram. Op het eerste zicht poseert de Noorse gewoon met haar pasgeboren dochtertje Helena, maar wie goed kijkt merkt in de reflectie haar zwangere evenbeeld.

jva

"Ik heb al miljoenen keren voor de camera gestaan en ben al vier keer moeder geworden, maar toch duurde het tot nu voor ik mijn absolute favoriete babyfoto kreeg," reageert het 33-jarige model in het bijschrift op Instagram. "De foto betekent heel veel voor mij. Ik ben altijd gefascineerd geweest door het vrouwelijk lichaam en deze foto toont hoe machtig het is dat het een kind kan dragen en baren", reageert ze in de Noorse media.

Het beeld is gemaakt door hobbyfotograaf Hjalmar Westgård, die Hansen contacteerde nadat hij een gelijkaardige foto van een andere fotograaf zag. Het is duidelijk dat de foto een montage is van twee foto's: ééntje van voor de geboorte en ééntje van vlak na de geboorte.

"Ook al vroeg het heel wat voorbereidingswerk en moest het model minutieus mijn instructies volgen, toch ben ik heel gelukkig met het eindresultaat. Het is de meest betekenisvolle foto die ik ooit heb gemaakt", aldus de fotograaf in de lokale Noorse krant 'I Tromsø', die de foto in primeur publiceerde.

NIET TE MISSEN