Zulte Waregem haalt defensieve versterking uit Denemarken

Foto: Twitter

Zulte Waregem haalt defensieve versterking uit Denemarken

Print
Zulte Waregem heeft zich met de Deense rechtsachter Henrik Dalsgaard versterkt. Dat meldde de nummer vijf van de Jupiler Pro League dinsdag. De 26-jarige Deen komt op 1 januari transfervrij over van Aalborg. Hij tekende een contract voor tweeënhalf jaar, tot juni 2018, met een optie op een extra seizoen.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

“Het was tijd voor een volgende stap in mijn carrière, de eerste in het buitenland. Ik was onmiddellijk onder de indruk van de faciliteiten van SV Zulte Waregem. De coach en de algemeen manager maakten een heel gepassioneerde en overtuigende indruk. Ik voel dat ik een ambitieuze club terechtgekomen ben. Ik was vroeger een aanvaller, maar speel nu al enkele seizoenen als rechtsachter", klonk het bij Dalsgaard in een persbericht.

Dalsgaard speelde 194 wedstrijden voor Aalborg, voornamelijk als rechtsachter. Daarin was hij goed voor 10 goals en 24 assists. Hij speelde ook twee wedstrijden in de Champions League en acht in de Europa League. In februari trad Dalsgaard in de zestiende finales van de Europa League nog aan tegen Club Bruge. Dalsgaard speelde in Aalborg de volledige heenwedstrijd (1-3) en werd in de terugwedstrijd (3-0) in Brugge twintig minuten voor tijd vervangen.

MEER VOETBALNIEUWS