© rr

Gedetineerde ontkent dat hij contact had met Salah Abdeslam

De gedetineerde in de gevangenis van Namen die op de avond van 13 november zou gebeld hebben met Salah Abdeslam ontkent dat formeel. Dat zegt zijn advocaat Philippe Leloup dinsdagavond.

Salah Abdeslam zou volgens de RTBF op de avond van 13 november gebeld hebben met een gedetineerde in de gevangenis van Namen. De gedetineerde is afkomstig uit dezelfde buurt als Abdeslam en zit een straf uit voor diefstal. Hij staat niet op de lijst van geradicaliseerde personen.

Leloup bevestigt dat de twee mannen indertijd vrienden waren in Molenbeek. De advocaat voegt er aan toe dat de informatie van de Franstalige openbare omroep "van de orde van de fantasie" is en dat die nodeloos de gedetineerde en diens familie verontrust."Er is ook geen sprake van radicalisering bij hem", zegt Leloup. Bovendien is er volgens de advocaat geen enkel bewijs dat de gevangeneeen gsm in zijn bezit heeft.

Volgens een vakbondsafgevaardigde van de gevangenis van Namen is er geen gsm gevonden in de cel van de bewuste gedetineerde.

MEER OVER Aanslagen Parijs