© BFM

© BFM

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Bommelder Kapels winkelcentrum gevat

De politie heeft een man uit Merksem kunnen identificeren die verdacht wordt van de bommelding in winkelcentrum Promenade in Kapellen. Hij ontkent elke betrokkenheid.

Nicole Verstrepen, Dennis Van Damme

Op 21 november moesten alle shoppers het winkelcentrum Promenade in Kapellen verlaten ten gevolge van een bommelding. In dat dossier is nu een verdachte geïdentificeerd.

“Twee jongens van tien en elf jaar waren die dag in het politiekantoor van Kapellen komen melden dat ze even voordien door een onbekende man waren aangesproken in de Korte Vredestraat. De man waarschuwde hen dat ze beter wegbleven uit het winkelcentrum omdat alles er zou ontploffen. Bovendien zouden ze er iedereen doodschieten”, zegt Leen Delen van de politiezone Noord.

Daarop werd het winkelcentrum Promenade urenlang ontruimd, maar een grote doorzoeking leverde niets verdachts op. De politiezone Noord gaf onmiddellijk prioriteit aan de zaak en de recherchedienst startte met een onderzoek naar de verdachte die de bommelding maakte. “De jongens konden een goede beschrijving geven van de onbekende man”, zegt Leen Deelen. “Bij nazicht van de beelden van de bewakingscamera’s in het winkelcentrum kwam het onderzoek in een stroomversnelling terecht. De verdachte kon geïdentificeerd worden als een dertigjarige man uit Merksem. Hij werd verhoord, maar voorlopig niet aangehouden.”

Op valse bommeldingen staan gevangenisstraffen tot twee jaar. “Het proces-verbaal werd overgemaakt aan het parket van Antwerpen dat zal beslissen over vervolging in deze zaak”, zegt Leen Deelen.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio