© Catwalkpictures

Bekende Britse ontwerper volgende die er de brui aan geeft

De Schotse ontwerper Jonathan Saunders stopt met zijn eigen label, zo kondigt de Britse Vogue aan op zijn website. De voorjaarscollectie 2016 wordt voorlopig de laatste die onder zijn naam zal worden verkocht. Na Raf Simons bij Dior en Alber Elbaz bij Lanvin kondigt dus alweer een grote naam zijn afscheid aan. Al doet het gerucht volop de ronde dat Saunders net Simons zou gaan opvolgen bij Dior en daarom zijn label stopzet.

edm

"Het is geen beslissing waar ik licht ben overgaan en ik ben mijn team eeuwig dankbaar voor hun harde werk en toewijding, net zoals de vrienden die ik heb gemaakt in deze industrie. Ik kijk er naar uit om met hen samen te werken bij toekomstige creatieve projecten", aldus de Schotse ontwerper.

Hij zou de beslissing samen hebben genomen met zijn zakenpartner en investeerder Eiesha Bharti Pasricha, die begin dit jaar aan boord werd gehaald met de bedoeling om het label uit te breiden. Saunders geeft enkel ‘persoonlijke redenen’ aan als uitleg voor het stopzetten.

Saunders lanceerde zijn eigen lijn in 2003 en staat vooral gekend voor zijn kleurrijke grafische prints. Daarvoor werkte hij eerst bij Alexander McQueen, Chloé en Pucci, en van 2008 tot 2010 was hij ook creatief directeur bij het Italiaanse Pollini. Hij ontwierp ook enkele collecties voor de ketens Topshop en Target.

NIET TE MISSEN