© Photo News

Geschillencommissie geeft Livio Nabab het voordeel van de twijfel

De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft dinsdag geen straf opgelegd aan Livio Nabab van Waasland-Beveren. De spits van ‘de Kemphanen’ was op basis van televisiebeelden opgeroepen door de Reviewcommissie van de KBVB, maar kreeg het voordeel van de twijfel.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

In de 3-1 nederlaag bij KV Kortrijk op de 17e speeldag in de eerste voetbalklasse kreeg thuisspeler Gertjan De Mets de hand van Nabab in de 25e minuut in het gezicht. Scheidsrechter Christophe Delacour bestrafte de fase niet, maar dat was niet naar de zin van de Reviewcommissie. Die vroeg vorige week maandag (30 november) alsnog de vervolging van de Guadeloupaanse aanvaller van Waasland-Beveren.

Het Bondsparket vorderde geen sanctie. “Uit de beelden blijkt dat er sprake is van een beweging, maar het parket stelt zich vragen omtrent het begrip “slaande beweging” en laat de appreciatie hiervan over aan de wijsheid van de commissie”, klinkt het. De Geschillencommissie gaf op zijn beurt het voordeel van de twijfel aan Nabab. “De commissie is van oordeel dat er effectief sprake is van een beweging maar kan niet uitmaken of er effectief geslagen is.”

Meer voetbalnieuws