© Photonews

Koningspaar woont aanstelling nieuwe aartsbisschop bij

Koning Filip en koningin Mathilde wonen zaterdagnamiddag in de Sint-Romboutskathedraal van Mechelen de officiële aanstelling van monseigneur Jozef De Kesel tot nieuwe aartsbisschop bij. Er zijn ook heel wat andere excellenties aanwezig, waardoor er extra veiligheidsmaatregelen worden getroffen.

Sven Van Haezendonck

Monseigneur De Kesel, sinds 2010 bisschop van Brugge, werd begin vorige maand door Paus Franciscus benoemd tot nieuwe aartsbisschop van Mechelen-Brussel. Tijdens een eucharistieviering nu zaterdag om 15u wordt hij officieel aangesteld als opvolger van André-Joseph Léonard.

Het koningspaar is daarbij aanwezig, maar bijvoorbeeld ook vicepremier Kris Peeters (CD&V) en voorzitter Jan Peumans (N-VA) van het Vlaams parlement staan op de gastenlijst. Toch is zaterdag ook het publiek welkom. "De eerste rijen zijn gereserveerd voor genodigden, maar er is zeker nog plaats voor gelovigen", zegt woordvoerder Jeroen Moens van het aartsbisdom Mechelen-Brussel.

Door de aanwezigheid van de koninklijke familie en de verhoogde terreurdreiging is er verhoogd toezicht van de veiligheidsdiensten. Aan genodigden wordt wel gevraagd om tijdig aanwezig te zijn.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio