© Gil Plaquet

Toerismekantoor verhuist naar Schepenhuis

Over enkele jaren verwelkomt Mechelen toeristen aan een nieuwe balie in het historische Schepenhuis. Met respect voor het monumentale karakter wordt het gebouw aangepast om het voor iedereen toegankelijk te maken.

Sven Van Haezendonck

Toerisme Mechelen en UiT in Mechelen zijn vandaag nog gevestigd in de Hallestraat. En daar blijken ze niet altijd even gemakkelijk te vinden voor bezoekers. "In het eerste stadhuis van Mechelen krijgt ons informatiepunt een meer zichtbare en centrale plek in de stad", zegt schepen van Toerisme en Cultuur Björn Siffer (Groen).

Verwacht wordt dat de kantoren in 2018 kunnen verhuizen. "Het Schepenhuis, waar ooit de Grote Raad vergaderde, zal ook toegankelijk blijven voor bezoeken", stelt Heidi De Nijn, departementshoofd cultuur bij de stad.

Het Schepenhuis is een van de oudste gebouwen in Mechelen. Het dateert uit de 13de eeuw. De voorbije decennia deed het onder meer dienst als stadsarchief en museum. Tot eind 2014 liep er een tentoonstelling over de bekende Mechelse kunstenaar Rik Wouters, waarvoor een deel van de collectie van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA) tijdelijk naar de Dijlestad verhuisde.

Lees ook: Dijlestad pompt miljoenen in infrastructuur voor cultuur

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio