© Photo News

Tot 12 jaar cel gevorderd voor loverboy en kompanen

Drie jonge kerels zijn dinsdag voor de correctionele rechtbank van Antwerpen verschenen, omdat ze een meisje van 16 gevangen hadden gehouden en haar seksueel hadden uitgebuit. Het openbaar ministerie vorderde voor loverboy Muhamed B. (19) en Serbo R. (20) twaalf jaar cel en voor Isak F. (19) negen jaar.

Het meisje had op 28 mei via sms een noodkreet naar haar moeder gestuurd. Ze vertelde dat ze tegen haar wil werd vastgehouden in Antwerpen. De politie spoorde haar op en viel binnen in de studio van Isak F. aan de Kerkstraat, waar ze haar bevend van de schrik onder een bed aantroffen.

Het slachtoffer vertelde dat ze begin april niet naar de jeugdinstelling in Ieper was teruggekeerd, maar dat ze met een 14-jarige vriendin naar Antwerpen was getrokken. Dat meisje zat echter in de klauwen van een loverboy en moest zich voor hem prostitueren. Het slachtoffer diende hetzelfde lot te ondergaan.

Ze leerde vervolgens Muhamed B. kennen, die aanvankelijk lief voor haar was. Hij beloofde haar een betere verblijfplaats en nam haar mee naar de studio van Isak F. Het slachtoffer moest zich echter blijven prostitueren, alleen werkte ze nu voor Muhamed B. en Serbo R.

“Zij gebruikten haar als seksslavin. Ook al had ze pijn en smeekte ze om te mogen stoppen, moest ze klanten blijven ontvangen. Deze beklaagden zijn een groot gevaar voor de samenleving”, aldus procureur Maarten Sobrie.

Het meisje werd ook in groep verkracht door Isak F., Albert B. en Jeton B. (20). Voor die twee laatsten vorderde hij veertig maanden cel. De beklaagden minimaliseerden de feiten en betwistten de verkrachting. Hun advocaten pleitten voor straffen met uitstel of de vrijspraak.

Vonnis op 22 december.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio