© sdl

Laatste Polderheem 2015 bij de lezers

Met de sfeervolle woorden: ‘Kerstklokjes die klinken, kerstlichtjes die blinken, een boodschap van peis en vree’ geeft het laatste Polderheem van 2015 zijn kerstboodschap mee. Het frist ook ons geheugen op hoe men Hanske Knap en de plaatselijke teerfeesten 50 jaar geleden vierde.

SDL

In de serie pastoorsverslagen over WO I in de Polderse parochies, komt pastoor Roofthooft van Zandvliet met een 1ste aflevering aan bod met nooit eerder gepubliceerde feiten. Gilbert Van Hove brengt een vertaling van een Hoevens avontuur (1882) van de Vlaamse Franstalige schrijvers C. Lemonnier en G. Eekhoud, een prachtige schets van het boerenleven van toen.

Jan Melsen, kleinzoon van de Stabroekse kunstschilder Marten Melsen vertelt over de persoonlijke band en samenwerking met de Lierse schrijver Felix Timmermans. En Philippe Beaujean ontdekte nog meer over de mussengilden van Ekeren en Stabroek. Een zoektocht in oude kranten leverde het relaas op over een moord te Wilmarsdonk (1889) en Johnny Driesen beschrijft de moordpoging op gemeentesecretaris F.A. Snacken van Lillo (1884). Een oude foto over de Spaanse Molen van Zandvliet met Duitse soldaten in WO I en een foto van een talrijke familie vraagt om identificatie

Info bij Frans Yzermans tel. 03 664 30 98 en bij Hugo Vermeiren tel. 015 23 53 00 of email hugovermeiren1@telenet.be

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio