© Daklozencentrum Aspen

Dakloze koopt loterijticket en maakt dan het onvoorstelbaarste ooit mee

61 jaar is hij en al zes jaar dakloos nadat hij failliet ging en in een scheiding de rest van zijn bezittingen verloor, maar Michael Engfors liet het hoofd nooit echt hangen. Hij zocht onderdak bij een daklozencentrum en werkte er om enkele dollars te verdienen. Maar de inwoner van Aspen, Colorado, had ook één hobby: één keer per week kocht hij voor zichzelf een loterijticket. Tot vorige week het onvoorstelbare gebeurde.

mige

De man bleek namelijk het ultieme winticket te hebben gekocht, waardoor hij 500.000 dollar won, iets wat maar 1 keer op de 840.000 loterijtickets voorkomt. “Elke week komt hij hier een ticket kopen”, liet de man van het tankstation weten aan NBC News. “En elke week wint hij ofwel niets ofwel een tweetal dollar. Tot vorige week. Toen kwam hij opeens terug binnenstormen en riep hij de hele tijd: ‘Ik heb gewonnen!’. Hij kon het zelf amper geloven.”

Volgens de medewerkers van het daklozencentrum kon er geen beter man winnen: “Hier in Aspen zitten zoveel rijkaards, als je dan ziet hoe een dakloze een nieuwe kans krijgt in het leven verwarmt dat ons hart.”

Wat Michael Engfors van plan is met het geld? “Ik wil een paar ski’s kopen, zodat ik ook eens in de bergen kan gaan genieten van de sneeuw. En voor de rest zou ik graag terug contact opnemen met mijn dochter. Die heb ik al zolang niet meer gezien, ik weet zelfs niet waar ze nu verblijft. Met dit geld heb ik eindelijk de middelen om haar te laten opsporen.”