Overval met bommengordel in postkantoor

Het Brusselse gerecht is op zoek naar een man die op 18 augustus een postkantoor in Sint-Pieters-Woluwe overviel en daarbij een explosievengordel droeg, of minstens iets dat daar sterk op leek. In een opsporingsbericht worden nu beelden van de overval verspreid.

De dader kwam het postkantoor aan de Charles Thielemansstraat rond 14.00 uur binnen en ging direct in de omgeving van de loketten staan. Daar wachtte hij geduldig zijn beurt af. Eenmaal de klant voor hem zijn verrichtingen had beëindigd, ging de verdachte op zijn beurt naar het loket en overhandigde een papier waarop enkele Franse woorden stonden gekribbeld met de bedreiging dat alles zou ontploffen als hij geen geld kreeg.

Om zijn eis kracht bij te zetten, opende hij zijn vest zodat een gordel zichtbaar werd met 3 pakketten explosieven. Hij toonde ook de ontsteker in zijn hand. De man zette vervolgens een rode plastic zak op de toonbank waarin de loketbedienden het kassageld moesten steken. De twee bedienden maakten hun kassa leeg en overhandigden het geld waarna de overvaller de Post bedankte en rustig het gebouw verliet.

De dader is vermoedelijk 45 tot 55 jaar oud en lijkt van Oost-Europese afkomst. Hij is mager en ongeveer 1m80 lang, heeft blauwe ogen, ingevallen wangen en was ongeschoren. De man droeg ook een bruine vest en een donkere broek, en hij had een grijze pet op zijn hoofd.

Wie meer informatie heeft over de feiten of dader, kan contact opnemen met de politie via het gratis nummer 0800/30.30.0, of via email: opsporingen@police.belgium.eu. Dat meldt het Brusselse parket.