© rr

Van “diepvriesmoord” beschuldigde Belgische vrouw in Frankrijk opgepakt

De Belgische vrouw tegen wie maandag in het zuid-Franse Carcassonne een assisenproces wegens kindermoord is begonnen maar niet ter zitting aanwezig was, is opgepakt en dinsdagmorgen bij het parket van die stad voorgeleid, zo is bij de gendarmerie vernomen.

sdv

Geboren in het Oost-Vlaamse Lokeren, was de 32-jarige Nathalie de Mey maandag niet aanwezig toen haar proces begon. Er werd ‘s avonds een aanhoudingsbevel uitgevaardigd waarna de vrouw in haar woning in Lisoux werd opgepakt.

De affaire gaat tot 2 mei 2011 terug. De ex-partner van de vrouw ontdekte toen in een diepvriezer in de woning in Limoux het in een deken gewikkelde lijk van een pasgeborene. De man was daar gekomen om zijn dochters van 3 en 7 jaar op te halen die onder het stelsel van co-ouderschap waren.

Volgens de lijkschouwing leefde de baby bij de bevalling en is hij aan onderkoeling overleden.

Na zestien maanden voorlopige hechtenis kwam De Mey eind augustus 2012 op vrije voeten. Ze kon dus vrij haar proces bijwonen.

Door haar verdwijning maandag is het proces uitgesteld.

Haar advocaat Phlippe Calvet vertelde aan het Franse persbureau AFP dat hij sinds einde augustus zonder nieuws van zijn cliënte was en dat hij, gezien haar afwezigheid bij de opening van het proces, voor het ergste vreesde.