© McLaren

"In de F1 een sabbatjaar nemen is geen goed idee"

Volgens tweevoudig wereldkampioen Mika Hakkinen is het geen goed idee om in de Formule 1 een sabbatjaar te nemen.

F1journaal.be

De voorbije weken was er veel te doen rondom het feit of Fernando Alonso al dan niet in 2016 een sabbatjaar zou nemen. De discussie ontstond nadat McLaren-baas Ron Dennis had aangegeven dat zo'n mogelijkheid bestond.

Ondertussen heeft Ron Dennis echter aangegeven dat het rijdersduo van McLaren in 2016 wel degelijk uit Jenson Button en Fernando Alonso zal bestaan. En dat is volgens voormalig McLaren-piloot Mika Hakkinen maar best ook.

Hakkinen veroverde in 1998 en 1999 de wereldtitel in de Formule 1. Tijdens het F1-seizoen 2000 moest hij echter zijn meerdere erkennen in Michael Schumacher en besloot de Fin om na het seizoen 2001 een sabbatjaar te nemen. Het was de bedoeling om vervolgens een comeback te maken maar die kwam er dus niet.

"Ik had persoonlijk de mogelijkheid om een comeback te maken na mijn sabbatjaar maar toen vond ik dat het genoeg was, dat ik gelukkig was," aldus Hakkinen. "Ik beëindigde mijn carrière terwijl ik nog races won en dat is een mooie manier om te stoppen."

"Volgens mij is het voor Fernando geen goede zaak om het te doen. Je moet blijven vechten. Eenmaal je er mee begint dan moet je blijven vechten."

"Ik denk dat het zeer moeilijk is om er een jaartje mee te stoppen en dan terug te komen," besluit Hakkinen.

Mika Hakkinen maakte uiteindelijk in 2005 wel een comeback in de autosport door vanaf 2005 drie jaar deel te nemen aan de DTM. Daarin behaalde de Fin uiteindelijk drie overwinningen.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be:

Meer sportnieuws