© Photonews

Vergeten filmster wordt het nieuwe gezicht voor Marc Jacobs

Veertien jaar is het ondertussen geleden dat Winona Ryder werd opgepakt na een winkeldiefstal waarbij ze aan de haal ging met 5.000 euro aan kleding. Het toeval wil dat tussen die stukken naar verluidt ook een trui van Marc Jacobs zat. De actrice had dus al een boontje voor de Amerikaanse ontwerper en dat lijkt ook omgekeerd het geval te zijn. Zoveel jaar later kondigt Marc Jacobs aan dat Winona het gezicht wordt van zijn nieuwe beautycampagne voor 2016.

flb

Eind jaren 80 en gedurende de volledige jaren 90 lag de wereld aan de voeten van Winona Ryder. Ze haalde een Oscarnominatie binnen voor 'Girl Interrupted', vormde een glamourkoppel met Johnny Depp met wie ze in 'Edward Scissorhands' speelde en was een van de leading lady's van een jonge generatie actrices. Maar in de jaren 2000 leek het bergaf te gaan met Winona en kampte ze met derpressie en angsten. Het trieste hoogtepunt was het voorval waarbij ze betrapt werd op een winkeldiefstal in 2001.

Terwijl ze nooit helemaal van het witte doek verdween, schittert haar ster al lang niet meer zoals twee decennia geleden. Iets waar Marc Jacobs wat aan wil gaan doen, blijkbaar. Zo postte hij op zijn Instagram een reeks foto's waarin hij de samenwerking aankondigt. "Het is met grote trots dat ik dit beeld voor de beautycampagne van 2016 laat lekken. Mijn goede vriendin en buitengewoon talent Winona Ryder schittert in de campagne." En er is meer goed nieuws op komst voor Winona, zo wordt ze ook verwacht in 'Beetlejuice 2' van Tim Burton, het vervolg op de cultfilm uit 1988 waarmee ze doorbrak.

 

Winona and I back in 2005.

Een foto die is geplaatst door Marc Jacobs (@themarcjacobs) op

NIET TE MISSEN