Trisha: “Zijn ex-vrouw en ik weten hoe laag en gemeen hij kan zijn”

Eén jaar geleden gingen Patricia ‘Trisha’ Govaerts (31) en Ignace Crombé (59) uit elkaar. Dat was op z’n minst een moeizame liefdesbreuk te noemen. Intussen is Trisha verhuisd naar Olen met haar vriend Kurt. “Maar Ignace probeert me langs alle kanten te boycotten en zwart te maken”, zegt ze in Dag Allemaal.

nadb

Van een goeie verstandhouding tussen Trisha en Ignace is een jaar na de breuk nog steeds geen sprake. Het dieptepunt was een Facebook-oorlog waarbij het ex-koppel elkaar bestookte met hatelijke boodschappen.

Verhuis

Maar Trisha besliste verder te gaan met haar leven. Ze verhuisde met haar vriend Kurt naar Olen. “Ik ben afkomstig uit de Kempen, van Turnhout. Olen voelt voor mij als thuiskomen. Ja, ik ben superblij. En ik krijg dagelijks van familie en vrienden te horen dat ze hun mieke eindelijk terug hebben.”

Voor hun dochter Axelle hebben Ignace en Trisha een notariële overeenkomst. “Daarin staat dat ik perfect mag verhuizen naar de Kempen, én dat Ignace onze dochter om de twee weken één weekend bij zich mag hebben. Ignace pikt Axelle op na school in Herentals. En zondagavond gaan Kurt en ik haar halen bij hem thuis, zonder dat ik hem zie.”

Boycot

Persoonlijk contact is er dus helemaal niet. “Die man heeft mij sinds onze breuk al zo diep gekwetst... Gelukkig woon ik nu ver van hem vandaan. Zo hoef ik geen moeite meer te doen om hem te mijden.”

Trisha riep Ignace wel uitdrukkelijk op om de Facebook-oorlog stop te zetten. “Op Facebook is hij gestopt met zijn verwijten aan mijn adres, ja. Maar voor de rest... Hij probeert mij langs alle kanten te boycotten en zwart te maken. Zijn ex-vrouw Miriam en ik zijn de enigen die weten hoe hij écht is. Hoe laag en gemeen hij kan zijn... Het is triestig, hoor.”

Nieuwjaarswens

Toch laat Trisha het niet aan haar hart komen. Samen met Kurt kijkt ze uit naar een nieuwe start in 2016. Het koppel koestert bovendien nog een kinderwens samen. Maar Trisha heeft ook een bijzondere nieuwsjaarswens. “Dat Ignace zijn verstand terugkrijgt zodat we in de toekomst als normale mensen en ouders met elkaar kunnen omgaan.”