© FRBE

‘Thuis’-actrice: “Iets voor een kind mogen betekenen, geeft mijn leven zin”

Actrice Tina Maerevoet (31), Paulien uit ‘Thuis, is een jaar vrijgezel. Toch blijft ze geloven in de ware, en ook haar kinderwens schuift ze niet aan de kant. “Ik wil absoluut kinderen, desnoods zonder man”, zegt ze in Dag Allemaal.

nadb

“Ik ben vrijgezel en leef voor m’n werk, maar een middagje met vriendinnen en hun gezin doet mij beseffen dat er méér is”, zegt Tina Maerevoet in het weekblad. “Zo ben ik onlangs meter geworden van het dochtertje van mijn beste vriendin. Ik heb plechtig beloofd dat, als haar ouders iets zou overkomen, ik voor dat meisje zal zorgen. Iets voor een kind mogen betekenen, geeft mijn leven zin.”

De actrice wil ook zelf graag een gezin. “Ik wil absoluut kinderen”, klinkt het. “Desnoods zonder man. Er zijn wel meer alleenstaande vrouwen die bewust voor een kind kiezen, hé. Ik werk ook graag voor kinderen, trouwens. Ze zijn zo heerlijk spontaan.”

Goeie partner

Hoewel het alleenstaande moederschap haar niet zou afschrikken, gelooft Maerevoet nog de ware tegen te komen. “Een vriendin van mijn zus is zo’n bewust ongehuwde moeder en zij krijgt hulp van alle kanten. Familie, vrienden, buren: iedereen schiet haar spontaan te hulp. Ik zou er ook niet alleen voor staan, denk ik. Maar dat is plan B. Ik heb nog tijd om een goeie partner te vinden.”

De 31-jarige actrice zegt veel geleerd te hebben uit vorige relaties. Ze weet wat ze wil, maar vooral ook wat ze niet meer wil. “Dat is een onevenwicht in de liefde. Je moet mekaar even graag zien. Als ik voor iemand ga, heb ik vaak de neiging om mezelf buitenspel te zetten, om me helemaal te geven. Ik verwacht dat ook van mijn partner. (...) Maar ik ben daar wat realistischer in geworden. We zijn niet allemaal gelijk en sommigen kúnnen gewoon niet hetzelfde geven.”