© twitter

Zenit wel degelijk zonder Hulk afgereisd naar Gent

Het team van Zenit Sint-Petersburg heeft dinsdagmorgen het vliegtuig richting Gent genomen. Daar spelen Nicolas Lombaerts en co. woensdagavond om 20u45 tegen het team van Hein Vanhaezebrouck. Zenit laat de Braziliaanse topspits Hulk thuis voor het Champions League-treffen.

De afwezigheid van Hulk is goed nieuws voor AA Gent. In de heenmatch (2-1 zege voor Zenit) zorgde de Braziliaan, die op één kaart van een schorsing staat, voor twee assists. Net als de geblesseerde Igor Smolnikov zit ook Axel Witsel niet in de 20-koppige selectie voor de confrontatie met de Buffalo’s. Hij is geschorst. Nicolas Lombaerts tekent wel present.

AA Gent staat voor een historische wedstrijd tegen de Russische kampioen op de zesde en tevens laatste speeldag in groep H van de Champions League. De Buffalo’s kunnen na Anderlecht in het seizoen 2000-2001 het tweede Belgische team worden dat mag overwinteren op het kampioenenbal. Indien Gent even goed doet als achtervolger Valencia thuis tegen Lyon, dan stoten de Oost-Vlamingen als tweede door naar de achtste finales. Zenit is met vijftien op vijftien al zeker van de groepswinst.

Daags voor hun laatste wedstrijd van 2015 zullen de troepen van André Villas-Boas om 18u30 nog een training afwerken in de Ghelamco Arena.

MEER OVER KAA Gent

Meer sportnieuws