© LuMa

Politie pakt drievoudig fietsendief op dankzij alerte getuige

Een 21-jarige man is dinsdagnacht opgepakt nadat hij werd betrapt op het stelen van drie fietsen aan het treinstation Antwerpen-Zuid.

joro

De getuige, een vrouw van 28, stond rond 3 uur te wachten op een vriendin aan de bushalte in de Kolonel Silvertopstraat. Plots zag ze een man staan in het midden van de fietsenstalling aan het treinstation. Terwijl hij een sigaret rookte, wandelde hij rond en inspecteerde hij de fietsen. Op een gegeven ogenblik bukte hij zich en begon hij aan een fiets te prutsen. Na een tijdje reed hij er mee weg in de richting van Hoboken.

Tien minuten later dook dezelfde man opnieuw op. Hij ging terug naar de fietsenstalling en het duurde even voor hij met een tweede fiets wegwandelde. Dit keer ging hij naar het bos langs de sporen. Hij kwam terug zonder fiets. Ondertussen belde de vrouw de politie.

De man ging voor een derde keer naar de fietstenstalling en reed opnieuw met een fiets weg richting Hoboken. De politie-inspecteurs pikten de getuige op en samen reden ze met de combi door de buurt. Op de Sint-Bernardsesteenweg passeerden ze de verdachte. De politie arresteerde hem. Het gaat om een van 21 jaar oud.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio