© Belga

Dinsdag grijs en nat, woensdag zonnig en droog

Dinsdag is er veel bewolking en zijn er perioden met regen. Woensdag blijft het wel droog met flinke zonnige perioden. Het blijft heel de week zacht.

Dinsdag is er veel bewolking en er zijn perioden met regen. Er waait een matige, aan zee een vrij krachtige zuidwestenwind. Maxima: 8 graden in de Ardennen en 10 tot 13 graden in de andere regio’s. Dinsdagavond en -nacht wordt het geleidelijk droog met opklaringen, eerst over het westen en later ook over het midden van het land. Ten zuiden van Samber en Maas waar het nog regent tot laat in de avond blijft het de hele nacht zwaarbewolkt. De temperatuur daalt tot 2 graden.

Woensdag is het droog met flinke zonnige perioden. Over het zuidoosten van het land blijft het nog enige tijd bewolkt. Er waait een zwakke tot matige zuidwestenwind. In Hoog België wordt het maximaal 6 graden, elders ongeveer 9 graden.

Donderdag blijft het droog met eerst zon en later geleidelijk meer bewolking bij zowat 6 graden. In de nacht volgt er regen vanuit het westen. Vrijdag en zaterdag is het wisselend tot zwaarbewolkt met enkele buien. Zondag zijn de neerslagkansen kleiner. De middagtemperatuur schommelt zowel vrijdag als tijdens het weekend rond 9 graden.